Päihtynyt keski-ikäinen norjalaismies kävi käsiksi Finnairin koneen henkilökuntaan ja lähtö keskeytettiin – sekoilu lennolla voi käydä kalliiksi ja pahimmillaan seurauksena on lentokielto

Poliisi poisti torstaina iltapäivällä Finnairin lennolla häiriköineen miehen Helsinki-Vantaan lentokentällä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisi sai hälytyksen aggressiivisesti lentokoneessa käyttäytyneestä miehestä eilen viiden aikaan. Finnairin lento Shanghaihin oli rullaamassa kiitotielle, kun mies kävi käsiksi lentohenkilökuntaan.

Päihtynyt, keski-ikäinen norjalaismies ei myöskään totellut henkilökunnan ohjeita, joten koneen kapteeni joutui keskeyttämään kiitoradalle rullaamassa olleen koneen lentoonlähtövalmistelut ja paikalle kutsuttiin poliisit.

Viranomaiset poistivat miehen koneesta, ja hän sai sakot ilmailurikkomuksesta. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Lentokuntoa seurataan jo ennen koneeseen nousua

Finnairin viestintäpäällikkö Satu Haataja vahvistaa tapahtuneen MTV Uutisille. Haatajan mukaan lennon lähtö myöhästyi lopulta noin puoli tuntia aikataulusta.

– Kyllä tämä aika harvinaista on, mutta silloin tällöin valitettavasti tapahtuu, hän kertoo.

Viestintäpäällikkö kertoo, että matkustajien pääsy lennolla voidaan tarvittaessa evätä jo ennen koneeseen nousua. Muun muassa porttihenkilökunta ja lähtöselvitys tarkkailevat matkustajien käyttäytymistä.

– He seuraavat lentokuntoa ja voidaan tarvittaessa jo siinä vaiheessa evätä pääsy lennolle.

Finnairilta ei kerrota, koituuko häiriköineelle miehelle sakkojen lisäksi seuraamuksia myös lentoyhtiön puolesta.

– Yleisellä tasolla voin kertoa, että mikäli matkustaja rikkoo ilmailumääräyksiä ja aiheuttaa tietoisesti vahinkoa joko lennon kululle tai muille matkustajille tai henkilöstölle, voidaan matkustajalle määrätä lentokielto ja/tai vaatia vahingonkorvauksia. 

Lue myös:

    Uusimmat