Mainos

Aftonbladet: Lapsiperheiden suosiman hotellin turvallisuudesta moitteita Gran Canarialla

Espanjassa Gran Canarialla Sunwing Arguineguin -hotellissa yöpyneet perheet moittivat hotellin turvallisuutta. Monien hotellissa yöpyneiden perheiden mukaan hotelli ei ole lainkaan turvallinen. Asiasta kertoo Aftonbladet.

 Ruotsalainen 1-vuotias pikkutyttö putosi eilen illalla hotellin parvekkeelta Gran Canarialla. Hän putosi hotellin neljännestä kerroksesta, ja hänet vietiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan.

Hotelli on suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Se mainostaa itseään "perheiden paratiisina, joka tarjoaa parasta mahdollista palvelua". Aftonbladetissa aiemmat hotellivieraat varoittavat etenkin hotellin parvekkeista.

 Ruotsalainen Claes Blåe Lundista kertoo yöpyneensä perheineen hotellissa vuonna 1997. Heillä oli mukana 7-kuukauden ikäinen poika.

– Päästimme lapsemme liikkumaan hotellihuoneessa vapaasti, koska luotimme sen turvallisuuteen. Mutta parvekkeen lattian ja kaiteen välillä olikin noin 30 senttimetriä korkea kuilu, josta lapsi sai päänsä ulos. Jos hän olisi ryöminyt kuiluun, hän olisi pudonnut parvekkeelta.

 Perheelle ei tapahtunut mitään, mutta Claes Blåe otti lomallaan yhteyttä hotellin johtoon.

– He olivat todella epäystävällisiä.

 Palattuaan kotiin Blåe kirjoitti vielä palautetta asiasta matkatoimistolle, mutta ei koskaan saanut minkäänlaista vastausta.

 Anna Lundberg palasi kotiin samaisesta hotellista lomalta pari viikkoa sitten. Neljä perhettä oli viettänyt lomaansa yhdessä. Kaksi perheistä asui hotellin 8. kerroksessa, muut pohjakerroksessa.

– Olin aivan järkyttynyt, kun kävimme yläkerroksessa ja näin parvekkeet. Kaiteet olivat todella matalalla, myös huonekalut olivat lähellä kaidetta. Jos lapsi kiipeää pöydälle, kaide ei suojaa lainkaan, Lundberg kertoo.

 Natalie Boberg Örebrosta lomaili hotellissa perheen kahden pienen lapsen kanssa syyskuussa.

– Me koimme ongelmaksi sen, että parvekkeen ovessa ei ollut lapsiturvallista lukkoa, vaan lapsemme saattoi avata oven milloin halusi. Aikuinen ei voinut käydä edes vessassa rauhassa, koska 1-vuotiaamme oli koko ajan menossa parvekkeelle. Estimme pääsyn parvekkeelle siirtämällä pinnasängyn oven eteen.

 Matkatoimisto Vingin tiedottaja Charlotte Hallencreuz sanoo selvittävänsä mitä turvallisuuden eteen voidaan tehdä.

– Jo nyt kaiteet ovat korkeammalla kuin mitä laki edellyttää. Hotellissa kaiteet ovat 115 senttimetriä korkeat, kun laki edellyttää 100 senttimetrin korkeutta.

 Ving kuuluu Thomas Cook -konserniin, johon kuuluu myös suomalainen Tjäreborg. Poliisi selvittää parhaillaan onnettomuutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.