Suomalaisperheen unelmaloma muuttui painajaiseksi – perhe varasi all inclusive -hotellin, jota ei ollut olemassakaan: ”Poliisi ja hotellin väki uhkailivat meitä”

3:20
Katso videolta miltä Minnan perheen saamassa sviitissä näytti

Suomalainen perhe varasi nettisivuston kautta heinäkuussa runsaaksi kahdeksi viikoksi hotellihuoneen Egyptin Hurghadasta. Kohde oli viiden tähden hotelli ja siellä piti olla ravintoloiden lisäksi vesipuisto. Kuvissa kaikki näytti kauniilta ja hienolta.

Perhettä odotti järkytys, kun he pääsivät perille. Hotellia, jonka he olivat varanneet, ei ollut vielä olemassakaan, vaan se on yhä täysin keskeneräinen.

– Meitä pidettiin kolmisen tuntia toisen hotellin aulassa ilman ilmastointia, ulkona oli 40 astetta lämmintä ja meillä on 3- ja 4-vuotiaat pojat. Hotellissa vain voivoteltiin ja käytös oli todella töykeää, perheenäiti Minna kertoo MTV Uutisille.

Minna kertoo, että häntä ei palveltu hotellissa lainkaan, vaan ainoastaan tiskillä olleita egyptiläisiä turisteja. Vaaleana naisena hän erottui joukosta ja hänen vuoronsa yli hypättiin.

– Mieheni on kotoisin Egyptistä, joten vain hänen kanssaan puhuttiin, Minna sanoo. 

Lopulta perhettä kierrätettiin useassa huoneessa ja kysyttiin, kelpaako tämä tai tämä.

– Ne kaikki olivat hirveitä ja kaukana rannasta. Hotelli, jonka olimme varanneet, oli rannan läheisyydessä. Kolmen tunnin jälkeen hyväksyimme toisesta hotellista huoneen, joka oli pieni yksiö. Siinä vaiheessa olimme jo niin väsyneitä, ettemme välittäneet. Siellä oli yksi parisänky ja sinne tuotiin vierassänky. Eli nukuimme nelistään kolmessa sängyssä.

Perhe halusi laatia poliisiraportin

Ongelmat eivät loppuneet siihen, vaan pahin oli vielä edessä. Minna sairastui loman ensimmäisenä päivänä vatsatautiin, joka kesti kolme päivää.

– Epäilimme, että kyseessä on mehu, jota paikalliset tarjoavat. Heidän pitäisi käyttää siinä pullovettä, mutta joskus he käyttävät salaa hanavettä säästösyistä. Olin kolme päivää todella kipeä ja makasin vain sängyssä. En voinut tehdä mitään, mikään ei pysynyt sisällä.

Perhe oli varannut all inclusive-palvelun hotellista, mutta ruokaa ei saanut tuoda huoneeseen. Perheenisä toi vaimolleen ruokaa ja lääkkeitä muualta, kunnes Minna pääsi tolpilleen.

Minnan mukaan Egyptissä tulee tehdä poliisiraportti, jotta voi todistaa, että sinulle on myyty jotain, mitä ei ole olemassakaan. Perhe meni hotellin vastaanottoon tehdäkseen raportin.

– Turistipoliisin piti tulla katsomaan, että huonetta ei tosiaan ole, mitä meille oli myyty. Halusimme tehdä raportin.

– Turistipoliisin tultua meillä oli tapaaminen hotellin johtajan kanssa. Juttelimme ja turistipoliisi painosti meitä jatkuvasti tekemään sopimuksen. Tämä tapahtui 20. heinäkuuta, olimme tulleet Egyptiin 16. heinäkuuta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Perheelle luvattiin sviitti

Perhe sopi turistipoliisin ja hotellin johdon kanssa, että he eivät tee raporttia, jos kaikki heidän suullisesti tekemänsä sopimukset pitävät paikkansa.

Hotellin johtaja lupasi, että perhe saa seuraavana päivänä sviitin ilmaiseksi, huoneeseen hedelmäkorin joka päivä, ja että heidän jääkaappinsa täytetään päivittäin vedellä, mehulla ja limsalla.

– Saimme myös itse valita haluammeko ruoan huoneeseen vai käymmekö hotellin yhteydessä olevassa libanonilaisessa ravintolassa. Päätimme, että haluamme sen huoneeseen, koska se on helpompaa pienten lasten kanssa.

Minnan mukaan kaikki sovittu kirjoitettiin ylös, mutta paperissa ei ollut mitään päivämärää.

– Minut pakotettiin allekirjoittamaan paperi, jossa lupaan, etten tee poliisiraporttia, vaan hyväksyn nämä muutokset, Minna sanoo.

Hotelli lupasi lisäksi, että lapsille saadaan erikoisruokaa, koska ravintolan ruoka oli Minnan mukaan järkyttävän pahaa.

Sviitti vaihtui perhehuoneeseen

Päivänä, jona perheen piti päästä sviittiin, heille sanottiinkin, ettei huone ole vielä vapaa. Perhe ei ollut nähnyt sviittiä kertaakaan.

– Sanoimme, että emme tähän rotankoloon jää, antakaa meille rahat takaisin, menemme johonkin muualle. Sitten hotellin johtaja ehdotti, että olisimme perhehuoneessa pari päivää.

– Siinä oli yksi huone enemmän, eli se oli sellainen minkä olimme alun perin varanneet toisesta hotellista ja mistä olimme maksaneet. Sovimme, että pääsemme parin päivän päästä sviittiin ja jäimme perhehuoneeseen, Minna kertoo.

Perhehuoneen liukuovikaappi kaatui lähes saman tien perheen vanhemman pojan päälle. Poika jäi puristuksiin puisen oven ja kivilattian väliin.

– Soitimme vastaanottoon eikä kukaan kysynyt, mitä meidän pojalle kävi. He lähettivät ainoastaan remonttimiehen korjaamaan kaapin oven. Pojalla on edelleen kuhmu päässään, kolme viikkoa myöhemmin, Minna sanoo. 

Perhe jäi makuuhuoneeseen jumiin

Lopulta perhe sai sviitin hotellista.

– Meinasimme kuolla nauruun, koska se oli jotain aivan järkyttävää. Se ei ollut sviittiä nähnytkään, vaan se oli aika lailla samanlainen kuin perhehuone. Parveke oli yksi neljäsosa siitä, mitä se oli ollut perhehuoneessa. Kun parvekkeelta katsoi alas, niin siinä oli rakennusmiehien tupakkapaikka.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Makuuhuoneen ilmastointi ei toiminut. Toinen jääkaappi oli rikki, verhoja ei saanut ikkunan eteen, sohva oli riekaleina, vessan ovea ei saanut lukkoon, kaapin ovet repsottivat ja jalkalamppu kaatui, jos sitä hipaisi. 

Ilmastointi ja jääkaappi saatiin toimimaan. Mutta heti ensimmäisen päivän jälkeen muu perhe jäi makuuhuoneeseen lukkojen taakse. Ainoastaan perheen 3-vuotias poika oli olohuoneen puolella.

– Kun ovi oli mennyt kiinni, kahva ei enää toiminut. Olimme pulassa, koska 3-vuotias oli oven toisella puolella ihan paniikissa. Soitimme taas respaan, että äkkiä joku tänne avaamaan ulko-ovi ja lisäksi joku, joka osaa korjata oven, jotta pääsemme pois.

Parvekkeelle oli yhteinen sisäänkäynti olohuoneesta ja makuuhuoneesta. Perhe meni parvekkeen puolelle, kun mistään ei kuulunut mitään. He yrittivät selittää pienelle pojalle, miten oven kahva aukeaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Onneksi siinä oli helppo systeemi ja poika hoksasi, kuinka saada lukko auki ja pääsimme pois parvekkeelta. Korjaaja tuli myöhemmin, mutta kukaan ei tullut aukaisemaan ulko-ovea. Emme olisi päässeet pois, koska ketään ei lähetetty avainten kanssa. Korjauksen jälkeen tyyppi jätti ruuvit lattialle. Kukaan ei pahoitellut missään vaiheessa, Minna ihmettelee. 

Kaikki meni pieleen

Perhe on tyrmistynyt siitä, miten kaikki lomalla saattoi mennä pieleen.

– Koko ajan kaikki meni pieleen eikä mikään toiminut. Päätimme tehdä raportin, koska loma oli mennyt pilalle. Halusimme korvauksen siitä, ettemme olleet saaneet haluamaamme hotellia, Minna kertoo.

Minnan mukaan jokaisessa hotellissa on niin sanottu turistipoliisi, mutta hän ei osannut englantia. Kun Minna valitti kaikesta tapahtuneesta hotellikompleksin aluepäällikölle, tämä päätti pitää kokouksen asiasta.

Kokouksessa oli Minna ja kolme eri johtajaa. Minnaa ei kuitenkaan hänen mukaansa kuunneltu, vaan kaikki vieritettiin hänen syykseen.

– Minua kohdeltiin todella nöyryyttävästi ja ala-arvoisesti. Lähdin itkien ja halusin vain kotiin. Halusin tehdä vihdoin raportin poliisille.

Uhattiin pidättää raportin tekemisestä 

Perheen mukaan hotellin turistipoliisi kieltäytyi soittamasta poliisia paikalle tekemään raporttia. Hän pompotti Minnaa henkilöltä toiselle, ettei tämä pääsisi tekemään raporttia.

– Lähdimme perheeni kanssa taksilla turistipoliisin luo. Meitä istutettiin siellä lasten kanssa kolme tuntia. Sieltä soiteltiin hotelliin, hotellin lakimies oli siellä myös. Poliisi sanoi miehelleni, että jos teen ilmoituksen, minut pidätetään asemalla, kunnes ilmoitus menee oikeuteen, Minna sanoo järkyttyneenä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos ilmoitus olisi tehty, hotellinjohtaja olisi pyytänyt perhettä maksamaan sviitistä, erikoisruuasta, jota he eivät saaneet, hedelmäkoreista, joita ei tullut alun jälkeen ja jääkaapin täytöstä, jota ei tapahtunut. Minna uhattiin pitää pidätettynä, kunnes hän maksaa kaiken.

– Soitin konsulaattiin ja pyysin apua. Sieltä sanottiin, että jos koen itseni uhatuksi, kannattaa lähteä hotellista.

Minna pelkäsi itsensä ja perheensä puolesta. Hän oli järkyttynyt saamastaan kohtelusta.

– Turistipoliisi, jonka tehtävä on suojella turisteja, yritti pidättää minut, koska halusin tehdä raportin hotellia vastaan. Lähdimme hotellista seuraavana aamuna. En uskaltanut sinne enää jäädä. Menimme mieheni perheen luo, kunnes palasimme Suomeen. Koko kokemus oli hirveä.

Minnan nimi on muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja