Aftonbladet: Huostaanotettu 3-vuotias palautettiin kotiin viranomaisten vastustuksesta huolimatta – poliisit löysivät lapsen kuolleena, vanhemmat pidätetty

Ruotsin Norrköpingissä puidaan tragediaa, jossa aiemmin huostaan otettu tyttö löydettiin kuolleena biologisten vanhempiensa asunnosta. Tapauksesta uutisoi muun muassa Aftonbladet.

Pieni tyttö otettiin alun perin huostaan vain muutaman päivän ikäisenä vuonna 2016. Tytön äiti kärsi tuolloin päihde- ja mielenterveysongelmista. Tytön isä puolestaan pidätettiin pian lapsen syntymän jälkeen aseisiin liittyvän rikosepäilyn takia.

Oikeustaistelun jälkeen lapsi palautettiin biologisille vanhemmilleen kahden ja puolen vuoden iässä.

Sosiaaliviranomaiset pitivät vanhempia edelleen sopimattomina lapselle. Viranomaisten mukaan myös lapsi itse piti sijaiskotia ja aikuisia vanhempinaan. Pieni tyttö ei ollut edes nähnyt vanhempiaan syntymänsä jälkeen.

Äiti: Kyseessä onnettomuus

Torstaina poliisipartio löysi 3-vuotiaan tytön kuolleena biologisten vanhempiensa kotoa. Aftonbladetin tietojen mukaan lapsi oli ehtinyt lojua kuolleena jo tovin ilman, että vanhemmat ilmoittivat asiasta.

Ruotsalaismedioiden mukaan virkavalta ja sosiaaliviranomaisten olivat vierailleet perheen kotona jo aiemmin. Esimerkiksi joulupäivänä poliisi ja sosiaaliviranomaiset kävivät paikalla, mutta heitä ei päästetty sisään.

Seuraavana päivänä viranomaiset vierailivat paikalla uudelleen ja tällä kertaa he pääsivät sisään.

Biologiset vanhemmat istuvat nyt lukkojen takana, sillä heidän epäillään aiheuttaneen lapsen kuoleman. Yhtä lailla viranomaisten toiminta ja kyseistä perhettä koskevat päätökset ovat herättäneet kysymyksiä.

Expressen uutisoi, että tytön äidin mukaan kuolemassa oli kysymys traagisesta onnettomuudesta. Äidin asianajajan mukaan äiti kiistää osallisuutensa lapsen kuolemaan. 

Suomessa tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

Lue myös:

    Uusimmat