Euroopan helteet pyrkivät Suomeen, mutta yritykseksi jää – "Ensi viikolla on aavistuksen keskimääräistä viileämpää"

Hyväileekö eurohelle myös Suomea lempeällä otteellaan? 4:30
MTV Uutiset Live: Hyväileekö eurohelle Suomea?

Sunnuntaina ja maanantaina hätyytellään hellerajaa, mutta muuten ensi viikolla jäädään alle 20 asteen ja alle ajankohdan keskiarvolämpötilojen.

MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kommentoi viikonlopun ja ensi viikon säätä.

– Tänään perjantaina lähes koko maassa on poutainen päivä. Lämpötilat ovat etelässä ylimmillään 20 astetta ja Lapissa jäädään kymmeneen asteeseen. Ihan pohjoisimmassa Lapissa sataa vettä, mutta muuten on poutaa, Manninen kertoo.

– Lapissa pilvisyys on runsasta, etelämpänä on kumpupilviä. Ainoastaan länsirannikolla on selkeästi aurinkoista tänään.

Huomenna lauantaina Suomen yli itään kulkee sadealue.

– Sateet painottuvat Pohjois-Suomeen, jonne ne leviävät jo huomisaamuna ja väistyvät illan aikana Venäjälle, Manninen sanoo.

– Myös etelämpänä ja maan keskivaiheilla, ehkä Etelä-Suomessakin voi olla liikkeellä joitain hajanaisia sadekuuroja. Etelässä niiden todennäköisyys on kuitenkin aika pieni.

Ensi viikolla matalapaineita

Sunnuntai on koko maassa poutainen päivä. Käsivarren Lapissa voi tulla olomuodoltaan vaihtelevia sateita, mutta ei mitään, mikä jäisi maahan.

– Tässä vaiheessa Euroopan hellemassasta pyrkii nousemaan ilmaa myös Etelä-Suomeen. Se ei kuitenkaan pääse ihan tänne asti, mutta meilläkin sää lämpenee niin, että sunnuntaina eteläisessä Suomessa on yli 20 astetta, Miina Manninen kertoo.

– Etelä-Ruotsiin sen sijaan kova helle yltää. Sinne on luvassa sunnuntaina yli 30 astetta. Meille asti Manner-Euroopan kova helle ei tule.

Myös maanantaina Etelä-Suomessa ollaan hellerajoilla.

– Myös silloin Euroopan helteet pyrkivät tänne, mutta sen jälkeen Suomi on matalapaineiden reiteillä koko viikon, sanoo Manninen.

– Matalapaineita kulkee Suomen yli itään. Sää on epävakaista, lämpötilat ovat ihan kesäisissä lukemissa, mutta aavistuksen verran keskimääräistä viileämpää on.

Tähän aikaan vuodesta keskiarvoiset lämpötilat ovat koko Suomessa 20 asteen hujakoilla.

– Voi olla, että päivälämpötilat jäävät ensi viikolla sen alle, meteorologi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat