Adidas julkaisi kuvan 25 ihmisen rinnoista – palautetta tulvi puolesta ja vastaan

Adidas julkaisi kuvan 25 erilaisista rinnoista ja sai palauteryöpyn puolesta ja vastaan.

Vaatevalmistaja Adidas on saanut aikaan somepöhinää mainoskuvallaan, joka esittää 25 rintaparia. Muun muassa urheilurintaliivejä valmistavan Adidaksen kuvassa on 25 erilaiset rinnat; mukana on hashtag #SupportIsEverything, suom. "tuki on kaikki kaikessa.

– Uskomme, että kaiken muotoiset ja -kokoiset naisten rinnat ansaisevat tukea ja mukavuutta, Adidas sanaili Twitterissä ja mainosti samalla uutta mallistoaan.

"Jälleen kerran naisia esineellistetään"

Otos jakoi mielipiteet. Myös soraääniä löytyi: joidenkin mukaan kuva ei edustanut kaikkia rintoja, toiset pitivät kuvaa liian paljastavana. Jotkut uskoivat, että kuvalla vain vietiin huomiota pois kohusta, jossa Adidas purki sponsorisopimuksen lemmikkikissaansa rääkänneeltä urheilijalta.

– Ei. Entä jos näyttäisitte eri kokoisia naisia käyttämässä liivejänne? Tämä mainos käyttää sokkiefektiä naisten kustannuksella. Jälleen kerran naisia esineellistetään. Ollakseen rintaliivimainos, tämä ei juurikaan tue naisia, Twitterissä suomitaan.

– Oikeasti, onko näille kuville mitään hiton tarvetta? toinen ihmettelee.

Adidas itse uskoo kampanjansa tarpeellisuuteen.

– Rinnat ovat luonnollinen osa anatomiaa. On aika poistaa stigma ja antaa tulevien sukupolvien kukoistaa, vaatejätti sanaili somessa.

Rintojen moninaisuus tuli yllätyksenä: "Aivan liian moni ihminen on sekoitettu kauneusihanteilla..."

Monelle rintojen moninaisuus selvästi tuli yllätyksenä.

– Olen ehdottomasti samaa mieltä viestinne kanssa, jatkakaa samalla tiellä. Mutta... Minua vain hitto vie naurattaa, että joku tämän mainoksen kuratoinut katsoi pitkää listaa tissikuvia ja valitsi huonoimmat, yksi keskustelija täräytti.

Mainos levisi somessa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Olen pahoillani, ettet koskaan ole nähnyt aitoja rintoja ihmisellä. Se on paras arvaukseni, joka perustuu täydelliseen tiedonpuutteeseesi aitojen rintojen ulkonäöstä. Tiedoksi vaan, etteivät ne näytä samalta kuin pornossa, toinen vastaa.

Useat somekeskustelijat pitivätkin mainosta ja sen viestiä selvästi tarpeellisena.

– Aivan liian moni ihminen on sekoitettu absurdeilla, epärealistisilla kauneusihanteilla. Kiitos, Adidas. Ihmisiä on kaiken muotoisia ja -kokoisia, ja monilla ihmisistä sattuu olemaan rinnat, somessa todetaan.

Katso myös: Sinullakin on #arvokaspylly – kehohaaste kiinnittää huomion tärkeään seikkaan:

Kehonrauhaa kaikille sukupuolille – sekä naiset että miehet kokevat ulkonäköpaineita 8:00

Lue myös:

    Uusimmat