Absoluuttinen kylmyys vasemmalla, korventava aurinko oikealla – tältä näytti avaruuskävely maapalloa kiertävällä asemalla

Absoluuttinen kylmyys vasemmalla, korventava aurinko oikealla – tältä näytti tuore avaruuskävely maapalloa kiertävällä avaruusasemalla 0:59
Katso, miten uskomattoman näyn avaruuskävelijät todistivat.

Yli 27 000 kilometrin tuntivauhtia maapallon ympäri kiitävä kansainvälinen avaruusasema vaati huoltotöitä.

Kaksi avaruuskävelijää, Nasan Nicole Mann ja Japanin avaruusjärjestön Koichi Wakata, leijuivat ulos kansainväliseltä avaruusasemasta eilen torstaina.

Avaruusasema on painottomassa tilassa, koska se “putoaa” jatkuvasti maapalloa kohti, mutta samalla se liikkuu niin nopeasti sivusuunnassa, että se kiertää maapallon ympäri 16 kertaa vuorokaudessa.

Avaruuskävelijöiden tehtävänä oli jatkaa laitteiston asennusta avaruusaseman ulkopinnalla. Laitteisto toimii myöhemmin asennettavan energiajärjestelmän uudistuksen pohjana.

Avaruusasemaan asennetaan uusia aurinkopaneeleja. Videolla voi nähdä, millaista on työskentely poran kanssa avaruudessa.

Astronautit ovat avaruusasemassa kiinni köysien avulla. Avaruuspuku taas suojaa heitä muun muassa auringon poltteelta ja varjopuolella avaruuden lähes absoluuttiselta kylmyydeltä.

Katso, miltä näytti avaruuskävely 408 kilometrin korkeudella maanpinnasta.

Video: Nasa / Twitter

Lue myös:

    Uusimmat