Aarre Elo lähetyksessä: Näin viihteentekijät kannustivat Mauno Koiviston presidentiksi

Viihteen asiantuntija Aarre Elo kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, kuinka hän osallistui Mauno Koiviston presidentinvaalikampanjaan.

Televisioviihteen parissa uransa luonut Aarre Elo on aina ollut myös intohimoinen kirjoittaja. Nyt hän on julkaisemassa uutta kirjaa Vapauden kaiho, joka kertoo Songilo-yhtyeen tarinan.

– Se on suomalaisen viihteen historiaa ja yhteiskunnallisen ajan kertausta. Se on myös historiaa siinä mielessä, että yritämme kertoa asioista laajemmin kuin viihteen näkökulmasta, Elo kuvaili.

Teoksen kirjoittamiseen ovat osallistuneet myös Heikki Kahila ja Jani Uhlenius, jotka kuuluivat vuonna 1974 perustettuun musiikkiviihderyhmään. Kirjassa muistellaan muun muassa, miten Songilo osallistui presidentin tekemiseen 1980-luvulla Mauno Koiviston ollessa ehdokkaana.

– Se oli ehkä ensimmäisiä kertoja, kun tällainen yhtye alkoi kompata presidenttikampanjaa, Elo totesi.

Koivisto kävi kerran katsomassa kenraaliharjoitusta ja totesi: "Kyllä siitä hyvä tulee, kunhan pidätte huolen, ettei vastaehdokkaita ei pilkata". Muuten taiteilijat saivat tehdä mielensä mukaisesti. He suunnittelivat Koiviston polska -nimisen ohjelmanumeron, jossa he lauloivat, juonsivat ja kertoivat vitsejä.

– Ihailimme Koivistoa, että hän jaksoi koko ajan olla siinä ja kuunnella meidän samat jutut ja laulut. Kiertue kesti pitkälti yli kaksi viikkoa, Elo sanoi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, mistä 1960-luvulla suosittu Jatkoaika-ohjelma sai alkunsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja