Aarno "Loka" Laitinen: Naiset eivät kestä rankkaa ja vastuunalaista työtä

Miehen asema ei ole nykypäivän yhteiskunnassa helppo, jyrisee Aarno "Loka" Laitinen. Toimittaja-kolumnistin mielestä ongelmat kiteytyvät joukkoon kiukkuisia feministejä, jotka hallitsevat instituutioita ja yrittävät nujertaa miehet kaikin tavoin.

Aarno "Loka" Laitinen ei säästele sanojaan, kun keskustelunaiheena on feminismi Suomessa. Laitinen nimeää maamme feminismin Iraniksi, jossa luodaan valheilla mielikuvaa siitä, että naiset ovat jotenkin sorrettuja.

Toimittaja-kolumnisti viittaa kintaalla esimerkiksi lasikatto-ilmiölle, jonka mukaan naisten urakehitys tyssää johtajatason pestien kohdalla. Korkeita asemia on kyllä tarjolla.

− Naiset ovat niissä vähän aikaa, kunnes kyllästyvät ja lähtevät harrastamaan vuorikiipeilyä tai jotain muuta. Sitten naistenlehdet palvovat, miten hienoja he ovat, kun luopuvat urastaan.

− Tosiasiassa naiset eivät kestä pitkään rankkaa ja vastuunalaista työtä. Jos mies toimisi samoin, hänet nitistettäisiin, Laitinen lataa.

Vitsailu on rikos

Laitinen niputtaa Suomen ja Iranin yhteen myös maailman ainoina maina, joissa ihminen lynkataan vitsin tähden. Esimerkkinä hän mainitsee edesmenneen valtakunnansovittelija Jorma Reinin "kikkelikortti"-kohun.

− Heti jos mies lausuu vitsin, se on rikos. Kyllä huumoria pitää kestää! Maailma tulee tylsäksi, jos ei saa laskea leikkiä.

Erityisen vaikeaksi ihmisryhmäksi Laitinen nimeää kolmikymppiset feministit, joita hän kuvailee määreillä tietämätön, ennakkoluuloinen ja kaunainen.

− Tyypillinen täydellisen huumorintajuton nainen ja jonkinnäköinen kiihkofeministi on Mari Kiviniemi. Median naiset palvovat häntä, vaikka hänhän on täysin arvostelukyvytön kiihkoilija, joka ei siedä miehiä.

Hankalien naisten liitto

Miten nykymiehen sitten pitäisi toimia selviytyäkseen kiihkofeministien punomassa verkossa? Laitinen huokaa syvään ja nostaa kädet pystyyn.

− Ei niille mahda mitään, ne ovat liittoutuneet keskenään ja hallitsevat instituutioita: mediaa, yliopistoja ja tutkimuslaitoksia.

Median Laitinen nimeää vaarallisimmaksi alueeksi, joka on hänen mielestään täysin kiihkofeministien miehittämä. Yliopisto ei kirvoita sen mairittelevampaa kuvausta. Kun yliopistoihminen sanoo jotain, se on ikään kuin totta, vaikka asiassa ei olisi päätä eikä häntää.

− Olen asunut pitkin maailmaa monta vuotta enkä ole missään törmännyt niin v-mäisiin naisiin kuin täällä. Suomeen on jotenkin jäänyt sellainen kiukkuisten naisten ja feministien kaarti, jolla on suurempi sananvalta kuin heidän lukumääränsä ja mahtinsa on.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Aarno "Loka" Laitisen haastattelu julkaistiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2011.

Lue myös:

    Uusimmat