Mainos

Aarnion puolustus: Rahakoira todistaa setelikätkön lavastukseksi

Jari Aarnion mukaan hänen kotitalonsa pihasta keväällä 2014 löytynyt rahakätkö on lavastus. - Mikään ei liitä rahoja Jari Aarnioon, asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi. Torstaina salissa kuultiin Aarnion puolustuksen avauspuheenvuoro.

Helsingin käräjäoikeudessa on jatkunut huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion oikeudenkäynti. Syyttäjän mukaan Aarnio johti Hollannista satoja kiloja hasista Suomeen tuonutta liigaa. Aarnio kiistää tämän jyrkästi. Hänen mukaansa kyse oli huumetutkinnasta.

Yksi syyttäjän vahvimmista todisteista on Aarnion pihalta löytyneet 65000 euroa. Aarnion mukaan kyse on lavastuksesta.

Puolustus totesi, että Porvoon kiinteistöllä tehtiin 13. marraskuuta 2013 kotietsintä. Paikalla oli tuolloin myös rahakoira.

- Mitään ei löytynyt.

Kuorikkeen haravointi

Syyttäjän mukaan Aarnio antoi itse vinkin poliisille, kun hän oli kiinniottonsa jälkeen sanonut alaiselleen, että pihan kuorikkeet pitäisi haravoida.

Krp:n tutkijat palasivat tontille toukokuussa 2014, jolloin salaojaputkesta löytyi rahaa sisältävä ämpäri. Tonttia tutkittiin kuusi päivää ja käytössä oli mm. puolustusvoimien miinaharava.

- Seteleissä oli sormenjälkiä, muttei Aarnion, Leppiniemi sanoi. Rahoista ei löytynyt myöskään Aarnion dna:ta.

Leppiniemi huomautti, että tiedotusvälineissä kerrottiin laajasti Aarnion talosta. Esitutkinnassa naapurit ovat puhuneet vieraista henkilöistä.

- Tämä on lavastus. Joku on ne sinne vienyt, Leppiniemi sanoi.

Talotyömaalla oli marraskuussa 2013 oikeasti multakasoja, jotka piti levittää. Tuohon aikaan siellä oli myös työkone, jota voitiin käyttää apuna kuorikkeen levittämisessä.- Syyttäjä on väittänyt, ettei etsintää olisi voitu tehdä aikaisemmin. Maa oli sula marraskuussa 2013.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.