Mainos

Aarnio kiisti rahakätkövihjauksen - ”En voinut käsittää kuinka kauan retki kestää”

Jari Aarnion mukaan hänen huolensa Porvoon omakotitalon työmaan kasveista oli aitoa, eikä kyse ollut vihjeestä pihan rahakätkön peittämiseksi.

- En voinut tuolloin käsittää kuinka kauan retki kestää, Aarnio kuvaili pidätyksen jälkeisiä tuntemuksiaan keskiviikkona oikeussalissa. 

- Talvi oli tulossa. Sähköjohdot ja kasvit piti pihalta peittää.

Oikeudenkäynnissä puitiin toukokuussa 2014 tehtyä rahalöytöä. Maahan kaivetusta salaojaputkesta Aarnion talotyömaan pihalta löytyi 64800 euroa 500:n, 200:n ja 100:n euron seteleinä.

Keskusrikospoliisi oli tutkinut talon ja pihan jo marraskuussa 2013 heti pidätyksen jälkeen. Tuolloin rahoja ei löytynyt, vaikka tutkinnassa oli mukana rahakoira. Aarnio pitääkin rahoja lavastuksena.

- Nämä eivät ole Aarnion rahoja. Talo on ollut julkisuudessa ja osoite on ollut laajasti tiedossa, asianajaja Riitta Leppiniemi totesi.

Syyttäjien mukaan rahat ovat huumebisneksestä. Oli vain huonoa onnea, ettei niitä löydetty ensimmäisessä etsinnässä.

Rahalöytö on yksi syyttäjien kaikkein tärkeimmistä todisteista jutussa.

Tapaaminen vankilassa

Kun Aarnio oli otettu kiinni marraskuussa 2013, hänet vietiin Vantaan vankilaan.

Aarnion alainen, rikosylikonstaapeli tuli tuomaan hänelle tavaroita.

- En mennyt vankilaan tapaamaan Aarniota, vaan viemään tavaroita. Vartijat veivät minut luukulle, rikosylikonstaapeli kertoi itse.

Aarnion olisi pitänyt olla eristyksissä.

Hän vei esimiehelleen radion, muutaman kirjan ja kahvia. Tapaaminen sellin oven luukusta kesti muutaman minuutin.

- Tiesin, että Aarnion vaimo oli sokissa ja lupasin hoitaa asioita. Aarnio sanoi ohimennen, että kuorikatteet pitäisi levittää, etteivät kasvit jäädy.

Syyttäjien mukaan tämä oli peitelty vihje, jotta rahat tulisivat paremmin peitellyksi. Syyttäjien mukaan vaimo tai rikosylikonstaapeli eivät tienneet rahoista.

Vaimo kuuntelussa

Krp kuunteli Aarnion vaimon puhelinta ja tallensi rikosylikonstaapelin ja vaimon keskustelun. Puhelussa ylikonstaapeli ja vaimo puhuivat kuorikatteen levittämisestä.

Kuvassa ote kuuntelusta. Vaimo on A ja rikosylikonstaapeli K - kuvan voi klikata suuremmaksi.

Mullat ja kuorikkeet levitettiinkin.

Krp jäljitti tarmolla Aarnion omaisuutta talvella 2014, mutta mitään ei löytynyt. Yksi tutkijoista muisti kuorikatepuheet ja talotyömaalle tehtiin uusi etsintä lumien sulettua. Tällä kertaa rahaa löytyi.

Huoli kasveista

Huumesyytteet kiistäneen Aarnion mukaan  kyse ei ollut mistään rahakätkön peittelyyn liittyvästä vihjeestä.

- En voinut kiinniotettaessa tietää, että olisin häkissä vielä kaksi vuotta myöhemmin. Minulla oli huoli vaivalla istutetuista kasveista. Sähköjohdot piti tunkea maan alle.

- Kaivurimies oli lähdössä pois, hän selitti syyksi, että asialla oli erityinen kiire.

- Mikä olisi voinut olla suurempi huoli, josta puhua [rikosylikonstaapelille]? Voivotella, että täällä mä nyt olen, vai? Aarnio ihmetteli.

Hän kummasteli myös sitä, ettei rahoja löydetty ensimmäisellä etsinnällä, kun valokuvassa rahakätkön paikka on täysin paljas ja mukana oli rahakoira.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.