Mainos

Ääritekojen ehkäisy: Yksilön opittava elämään epäonnistumisten kanssa

Hyvinkään ammuskelua koskevassa keskustelussa ollaan nyt yhden kysymyksen äärellä: Miksi?

MTV3:n Huomenta Suomessa haastatellut asiantuntijat nostavat esiin yksilöt, jotka eivät pysty käsittelemään epäonnistumisia tai vääryyttä, vaan päätyvät mielenterveysongelmien saattelemana ääritekoihin.

– Miljoonat ihmiset joutuvat käsittelemään pettymyksiä, joista valtaosa selviää ja menee elämässä eteenpäin. Osa näistä ihmisistä päätyy itsemurhaan ja pieni osa tällaisiin ääritekoihin, joista jokainen on liikaa, pohti MTV3:n Huomenta Suomessa MTV3 Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

Hänen mukaansa poliisin tutkimuksissa voi odottaa selviävän tapauksen taustoja esimerkiksi ampujan tietokoneelta ja hänen käymistään verkkokeskusteluista.

Nuorten kriisityön johtaja Olavi Sydänmaanlakka HelsinkiMissiosta huomauttaa, että nuorten syrjäytyminen liitetään turhan yksinkertaisesti päihdeongelmaisiin perheisiin, kun yleisintä on sosiaalinen syrjäytyminen.

– Kyse on kyvyttömyydestä pärjätä sosiaalisissa tilanteissa, mikä aiheuttaa eristäytymistä ja ihmissuhteiden hoitamista omissa mielikuvissa ja maailmoissa, Sydänmaanlakka sanoi.

Myös hänen mukaansa keskeistä on se, miten ihminen pärjää pettymysten ja epäonnistumisten kanssa.

– Yhteiskunnassa on yksilöllisen onnistumisen pakko. Ihmisen pitäisi kuitenkin pystyä hyväksymään itsensä heikkona ja epävarmana.

(MTV3)

Katso Jarkko Sipilän ja Olavi Sydänmaalakan haastattelut: (Huomenta Suomi 28.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.