Mainos

Äärioikeisto saamassa jättipotin Ranskassa – pakolaiskriisi ja terrori-iskut nostivat kannatusta

Ranskassa on pidetty tänään ensimmäiset vaalit sitten Pariisin terrori-iskujen. Ovensuukyselyjen mukaan aluevaalien ensimmäisen kierroksen selvä voittaja on Marine Le Penin johtama Kansallinen rintama.

Osalla Ranskan alueista puolue on saamassa yli 40 prosentin kannatuksen. Keskimäärin Kansallisen rintaman äänisaalis on ovensuukyselyjen mukaan noin 30 prosenttia. 

Presidenttipuolue vasta kolmantena

Nicolas Sarkozyn johtama konservatiiviryhmä on saamassa noin 27 prosenttia äänistä. Presidentti Francois Hollanden sosialistit ovat vasta kolmannella sijalla 23 prosentin kannatuksella. 

Äärioikeistolaiselle Kansalliselle rintamalle ennustettiin menestystä jo ennen Pariisin terrori-iskuja. Iskut ja kärjistyvä pakolaiskriisi ovat kuitenkin lisänneet puolueen kannatusta nopeasti.

Lopullinen tulos selviää vasta viikon kuluttua pidettävän aluevaalien toisen kierroksen jälkeen mutta jo nyt Kansallisen rintaman ennustetaan tulevan suurimmaksi puolueeksi kuudella alueella 13:sta.

Muukalaisvihamielistä retoriikkaa

Suurimman äänisaaliinsa eli noin 43 prosenttia Kansallinen rintama on saamassa Pohjois-Ranskan Nord-Pas-de-Calais-Picardie-alueella, joka on Ranskan köyhimpiä alueita. Perinteisesti työttömyydestä ja hiipuvasta teollisuudesta tunnetuksi tulleen alueen asukkaat ovat äänestäneet sosialisteja.

Le Penin kampanja on perustunut muukalaisvihamieliseen retoriikkaan. Hän on puhunut pakolaistulvasta ja vaatinut lisää panoksia turvallisuuskoneistolle.

Puolueen puheenjohtaja Marine Le Pen toivoo aluevaalien kannatuksen auttavan häntä vuoden 2017 presidentinvaaleissa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.