Mainos

Äärimmäisen raju ukkonen yllätti pariskunnan vuoren huipulla – salama tappoi nuoren miehen

Australiassa Mount Warningilla Uudessa Etelä-Walesissa on tapahtunut traaginen onnettomuus rajun ukkosen aikana. Parikymppinen mies kuoli salamaniskun seurauksena ja nainen loukkaantui.

Pariskunta oli ollut telttailemassa vuoren huipulla, kun rajuilma yltyi. Paikallisen viranomaisen mukaan salama oli iskenyt teltan vieressä olleeseen puhuun, minkä seurauksena mies oli kuollut luultavasti välittömästi. Uskotaan, että salama kulkeutui mieheen tämän jalkojen kautta, jotka koskettivat teltan keskikohtaa.

Kaksi retkeilijää hälytti apua ja yritti elvyttää miestä yli tunnin ajan, mutta turhaan. Kyseessä oli ulkomaalainen parikymppinen pariskunta. 

Paikallisten mukaan leiriytyminen vuorella ei ole sallittua, ja vuorenhuippua ravistelevat usein rajut ukkoset marraskuun ja huhtikuun välisenä aikana.

Paikallinen Elizabeth Freeman kuvaili myrskyä todella hurjaksi. Myrsky oli herättänyt hänet neljän aikaan aamuyöstä. Hän katseli kotonaan, kun salamat iskivät taukoamatta vuoreen.

– Olen nähnyt valtavia myrskyjä täällä, mutta en mitään sellaista kuin varhain tänä aamuna. Olisi ollut kauhistuttavaa olla siellä ylhäällä, hän sanoi.

Raporttien mukaan alueella havaitiin yli 6000 salamaa yön aikana.

Mount Warning on turistien suosiossa, sillä se on yksi ensimmäisistä paikoista nähdä auringonnousu itärannikolla. Vuori on 1 156 metriä korkea.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.