Äärimmäinen jäätävyys pilaamassa olympialaisten hiihtohuipennusta – kova ratkaisu sai hiihtäjältä täystyrmäyksen: ”Mikä vitsi!”

Jari Isometsä ennakoi olympiahiihtojen päätösmatkat 7:57
MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ennakoi miesten päätösmatkaa

Pekingin olympialaisten 50 kilometrin hiihtoa on typistetty äärimmäisten sääolosuhteiden takia. Kilpailun alkua myöhäistettiin tunnilla ja matka typistyi liki puoleen.

Kisajärjestäjät ilmoittivat, että miehet hiihtävät neljästi 7,1 kilometrin lenkin, joten matkaksi tulee 28,4 kilometriä. Kamppailu viimeisistä miesten hiihtomitaleista alkaa Suomen aikaa kello 09.00. Tai ainakin pitäisi alkaa.

Zhangjiakoun vuoristossa on todella kylmä, noin tunti ennen kisaa pakkasta on kymmenisen astetta, mutta erittäin kova ja puuskittainen tuuli nostaa pakkasen purevuuden paljon isommaksi. Lisäksi tuuli tuo hiihtäjille varmasti haastetta, paikallaan seisova ihminenkin huojuu tuulen ujeltaessa.

Kisan alla on pieni pelko jopa siitä, että koko kisaa ei hiihdettäisi tänään, mutta aikataulu on haaste. Huomenna on kisojen viimeinen päivä, ja naisilla on edessä 30 kilometrin kisa. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ilmoitti, että naisten kisan kohtalosta tehdään päätöksiä mahdollisimman nopeasti. Kylmä sää on jatkumassa myös huomenna.

Lahden MM-kisoissa vapaan hiihtotavan viidelläkympillä neljänneksi hiihtänyt britti Andrew Musgrave ei kilpailumuutosta sulattanut.

– FIS on lyhentänyt olympialaisten 50 kilometrin kisan 28 kilometriin, koska on vähän kylmä ja tuulista. En ymmärrä, miten se tekee ilmasta lämpimämpää tai vähemmän tuulista. Mikä v***n vitsi, Musgrave tiuskaisi Twitterissä.

Päätös kilpailun lyhentämisestä tehtiin urheilijoiden turvallisuuden suojelemiseksi, jotta he olisivat mahdollisimman vähän aikaa ääriolosuhteissa.

Suomelta virallisesti 30 kilometrin mittaiseksi nimitettävässä kilpailussa hiihtävät Perttu Hyvärinen ja Remi Lindholm.

Lue myös:

    Uusimmat