Iivo Niskanen kommentoi olympialaisten historiallista hiihtopäätöstä: "On tästä sohvalta kyllä helppo huudella"

Jari Isometsä ennakoi olympiahiihtojen päätösmatkat 7:57
MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ennakoi olympialaisten päätösmatkaa.

Pekingin olympialaisissa kolme mitalia saavuttanut Iivo Niskanen ei lähtenyt puolustamaan 50 kilometrin olympiavoittoaan vaan suuntasi koti-Suomeen jo perjantaina. Niskanen seuraa kisojen päätösmatkaa kotisohvalta käsin.

Vapaalla käytävän kuninkuusmatkan kilpailun oli määrä käynnistyä lauantaina Suomen aikaa aamukahdeksalta, mutta vajaa tunti ennen tätä Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) tiedotti lähdön viivästyvän tunnilla. Samalla kerrottiin, että kilpailua lyhennetään 50 kilometristä 28,4 kilometriin.

Päätöksen taustalla olivat Zhangjiakoussa vallitsevat olosuhteet. Pakkanen paukkuu, ja jäätävä viima vain lisää sen purevuutta. FISin mukaan päätös tehtiin urheilijoiden turvallisuuden suojelemiseksi, jotta he olisivat mahdollisimman vähän aikaa ääriolosuhteissa.

Neljä vuotta sitten Pyeongchangissa perinteisen 50 kilometriä voittanut Niskanen kommentoi päätöstä Twitter-tilillään.

– 28 kilometrin kuninkuusmatka. On tästä sohvalta kyllä helppo huudella, mutta voin vain kuvitella miltä päätös on esimerkiksi (Hans Christer) Holundista tuntunut.

Norjalainen Holund oli ennakkoon yksi kilpailun suurimmista ennakkosuosikeista. Hän voitti vapaan 50 kilometriä Seefeldin MM-kisoissa 2019.

Kyseessä on ensimmäinen kerta talviolympialaisten historiassa, kun 50 kilometrin kilpailua ei hiihdetä.





Lue myös:

    Uusimmat