Äärijärjestö al-Shabaab sanoo olevansa Nairobin hyökkäyksen takana – poliisi yrittää pelastaa sisätiloihin jääneitä ihmisiä

2:11

Somalialainen äärijärjestö al-Shabaab sanoo olevansa Kenian pääkaupungissa Nairobissa meneillään olevan hyökkäyksen takana. Al-Shabaab on kytköksissä äärijärjestö al-Qaidaan.

Vielä ei ole tietoja hyökkäyksen mahdollisista uhreista, mutta eräs poliisi sanoi BBC:n paikalla olevalle toimittajalle, että ihmisiä kuolee.

Yksi tai kaksi räjähdystä ja tulitusta on kuultu rakennuskompleksista Westlandin alueelta. Kompleksiin kuuluvat loistohotelli DusitD2, pankkeja ja toimistoja, kertoo uutistoimisto AP.

Poliisi yrittää pelastaa sisätiloissa olevat

Poliisi on eristänyt alueen ja yrittää pelastaa sisätiloihin jääneitä ihmisiä. Vahvasti aseistautuneet poliisit saattavat ihmisiä pois tapahtumapaikalta.

Silminnäkijän mukaan kompleksiin saapui neljä aseistettua miestä.

Poliisin tiedottajan mukaan poliisilla on yhteenotto Riverside Drive -nimisellä alueella. Tiedottajan mukaan paikalle on lähetetty kaikki poliisin yksiköt.

– Kaikki yksiköt, mukaan lukien terrorismin vastaiset yksiköt, ovat tapahtumapaikalla, tiedottaja Charles Owino sanoi.

Suuria kansainvälisiä yrityksiä

Toimistojen joukossa on suuria kansainvälisiä yrityksiä.
Yhdessä toimistossa työskentelevä Simon Crump sanoi työntekijöiden linnoittautuneen toimistojen sisätiloihin "useiden" räjähdysten jälkeen.

– Me emme tiedä, mitä tapahtuu. Tulituksen ääniä kuuluu useista suunnista, hän kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Liekit ja savupilvet nousevat kohti taivasta

Poliisin ajoneuvojen sireenien ääniä on kuulunut ympäri kaupunkia, ja helikopterit ovat lentäneet taivaalla.

Liekkien ja mustien savupilvien voi nähdä nousevan kohti taivasta pysäköintialueelta, jossa useat ajoneuvot ovat tulessa.

Viime vuosina Keniassa on tapahtunut useita terrori-iskuja varsinkin Somalian vastaisen rajan lähellä ja Nairobissa.

Verinen terrori-isku 2013

Syyskuussa 2013 Nairobissa tehtiin verinen terrori-isku, kun äärijärjestö al-Shabaab iski Nairobissa Westgate-ostoskeskukseen. Iskussa kuoli yli kolme vuorokautta jatkuneen piirityksen aikana lähes 70 ihmistä.

Vuonna 2015 al-Shabaab teki tähän asti tuhoisimman iskunsa yliopiston kampukselle Garissan kaupungissa. Iskussa kuoli lähes 150 ihmistä.

Juttua päivitetty ja täydennetty kello 17.42.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja