Mainos

Äänekoskella jo yli 20 ihmistä saanut ameebatartunnan – tällaisia oireita se aiheuttaa

Äänekoskella Keski-Suomessa on uusia vatsatautitapauksia, kertoo Laukaan ympäristöterveydenhuolto. Hietama-Parantalan asukkaita vaivanneessa virusepidemiassa yhteensä 23 ihmistä on saanut ameebatartunnan.  

Alueen asukkaita kehotetaan edelleen keittämään vetensä ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Vähäisiäkin pitkittyneitä oireita saaneita pyydetään ottamaan yhteyttä terveyskeskuksen päivystykseen.

Nykyisen tiedon mukaan taudinaiheuttaja ei tartu helposti ihmisestä toiseen, eikä tällaista tartuntaa ole sairastuneilla havaittu.

Apulaisylilääkäri Marju Tammelin Äänekosken terveyskeskuksesta painotti alkuviikosta, että kyseessä ei ole mikään vaarallinen tauti.

– Tämä alkueläin pysyy ihmisen suolistossa, eikä siirry sieltä pois niin kuin jotkut muut alkueläinlajit. Tämäkin ameeba aiheuttaa kuitenkin kiusallisen pitkittyneitä mahasuolikanavan oireita, kuten vaihtelevaa ripulia, pahoinvointia, kuvotusta, ruokahaluttomuutta ja jopa painonlaskua, Tammelin luettelee.

Asukkaita pyydetään myös vastaamaan ympäristöterveydenhuollon ja terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen asiasta lähettämään kyselyyn.  

Äänekosken vesikriisi alkoi viime kuun puolivälissä. Tammelin ei vielä halua ottaa kantaa siihen, johtuuko loisesiintymä vesikriisistä. Epidemiatyöryhmässä mietitään jatkoselvittelyn tarpeellisuutta. Veden klooraus jatkuu alueella aiemman suunnitelman mukaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.