Mainos

Aamulehti: Ylilääkäri väläyttää seksuaalirikollisille lääkehoitoa vaihtoehdoksi lyhyiden vankeustuomioiden sijaan

Osa seksuaalirikoksien lyhyemmistä vankeustuomioista voitaisiin korvata Suomessa lääkehoidolla, sanoo pyskiatrisen vankisairaalan Vantaan yksikön ylilääkäri Alo Jüriloo.

Jüriloo sanoo Aamulehden haastattelussa, että nykyinen hoitokäytäntö ei houkuttele seksuaalirikollisia tarttumaan mahdollisuuteen, koska se ei lyhennä vankeustuomiota.

Vuodesta 2014 lähtien seksuaalirikoksista tuomittujen on jo ollut mahdollista päästä valvottuun koevapauteen, mikäli he sitoutuvat lääkehoitoon. Lakia säädettäessä odotettiin, että mahdollisuuteen tarttuisi vuosittain nykyistä useampi vanki.

10:06

Alo Jüriloo vierili MTV:n Uutisextrassa syksyllä. Silloin hän puhui siitä, miten psykopaatin piirteitä voi alkaa näkyä jo 3-4 -vuotiaalla.

Toistaiseksi kuitenkin hormonihoidon käyttö, joka hillitsee vangin seksuaaliviettiä, on ollut tuomittujen keskuudessä vähäistä.

– Luku on käytännössä nolla. Ei tämä nyt ihan täysin onnistunut ratkaisu ole ollut, Jüriloo sanoo Aamulehdessä.

Jüriloo ehdottaakin, että lievemmissä tapauksissa, eli lyhyiden vankeustuomioiden kohdalla vankeustuomio voitaisiin korvata lääkehoidolla. Joissakin tapauksissa vankeustuomiota voitaisiin hänen mukaansa myös lyhentää, mikäli vanki suostuu velvoitteiseen hoitoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.