94-vuotias Tauno kirjoittaa kirjan ja lahjoittaa tuotot hoitajille – "Heitä ei kukaan, ei valtiovalta eikä kukaan, kiitä"

3:35
94-vuotias Tauno laulaa koskettavan kiitoslaulun hoitajille

Lauttasaaren senioritalossa asuvalla Hammarilla on teossa kolmas elämäkertakirja Auttamisen kerjäläinen. Korona-aika on tuonut lisää intoa kirjoitusharrastukseen, mutta myös osoittanut, missä muiden ihmisten arvostusta kaivataan eniten.

Hammar on päättänyt, että omakustanteisesta muistelukirjasta tulleet tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Hyväntekijä aikoo lahjoittaa teoksesta tulleet tuotot Suomen hoitajien hyväksi.

– Hoitajia ei kukaan, ei valtiovalta eikä kukaan, kiitä heitä, yli viisi vuotta Lauttasaaren seniorikodissa asunut Hammar harmistelee.

Seniorikodista Hammarilla on hyvin positiivisia kokemuksia.

– Tulimme tänne vaimoni kanssa ystävänpäivänä ystävien joukkoon. Henkilökunta on äärimmäisen ystävällistä ja auttavaista, Hammar kertoo.

Keräys hoitajille

Tauno Hammar on tehnyt neljä vuosikymmentä hyväntekeväisyyttä. Hän toivoisi, että joku taho järjestäisi hoitajien puolesta myös konkreettisemman hyväntekeväisyyskeräyksen.

– Annettaisiin vaikkapa viisi euroa tai enempi. Mutta kuka ottaisi sen keräyksen hoitaakseen? Siihen minun voimani eivät riitä, Hammar harmistelee.

Tauno Hammar on Suomen Lions-liitto ry:n kunniajäsen ja saanut liiton korkeimman kansainvälisen tunnustuksen Ambassador of good will. Kunniamaininta oli Hammerilla suuri asia, ja hän muistelee tunnustustilaisuutta haikeudella.

– Itkuhan siinä tuli. Kokousväki nousi seisomaan ja se oli hienoin ele, mitä olen saanut.

Kirjoittaminen ja laulujen sanoitus on aina ollut Hammerille lähellä sydäntä. Kesällä syntyi kiitoskappale hoitajien muistamiseksi nimeltä Laulu hoitoammattilaisille. Katso videolta Tauno Hammerin liikuttava kiitoslaulu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja