Mainos

90-vuotiaalla isoäidillä puoli kiloa huumeita kassissa: ”Mitäpä en lastenlasteni eteen tekisi”

Oikeuden mukaan isoäidin oli tarkoitus kuljettaa huumeet pois asunnosta, jotta hänen lapsenlapsensa välttyisivät tuomiolta. 

Oikeuteen päätynyt tapahtumasarja sai alkunsa yksityisasunnossa marraskuun loppupuolella Espoossa. Yhdessä asuville, noin parikymppisille veljeksille oli tullut riitaa. Riidan selvittämiseksi toinen veljeksistä soitti 90-vuotiaan isoäitinsä paikalle.

Huumekassi piilotettiin keittiöön

Puhelun tehneen veljen mukaan riita ei johtunut huumeista, vaan asunnolla olleesta naisesta sekä toisen veljen kavereista. Paikalle saapunut isoäiti ei onnistunut rauhoittamaan veljesten riitelyä. Asunnosta kantautuneiden riitelyäänien johdosta joku veljesten naapureista soitti paikalle poliisit.

Asunnossa ollut kolmas henkilö kertoi oikeudessa, että ennen poliisien tuloa veljekset olivat antaneet isoäidilleen huumepaketin ja käskeneet tuhota sen. Oikeudessa sekä isoäiti että veljekset kuitenkin kiistivät tämän väitteen. Kangaskassiin päätyi myös laiton ase. Kassi piilotettiin keittiökaappiin.

"Tulin pitämään kuria lapsenlapsille"

Oikeudessa todistajana kuultu poliisi kertoi, että isoäiti oli tullut avaamaan asunnon oven ja kertoneen tulleen pitämään kuria lapsenlapsilleen. Poliisin mukaan vanhus oli ollut tilanteessa hermostunut. Asuntoon mentyään poliisi oli nähnyt päihtyneet veljekset. Sisällä näkyi myös merkkejä huumeiden käytöstä. Asunnossa päätettiin tehdä kotietsintä.

Poliisi kertoi, että isoäidin käytös oli häirinnyt poliiseja, ja että tämä oli yrittänyt johdatella poliiseja tietyille kaapeille. Viimein isoäitiä pyydettiin poistumaan asunnosta, jotta poliisit saisivat rauhassa tehdä kotietsinnän.

Isoäiti lupasi poistua asunnosta haettuaan ensin kangaskassin. Nainen löysi kassin keittiön kaapista. Poliisin mukaan ennen lähtöään hän kävi näyttämässä kassia toiselle veljeksistä kysyen: ”Onkohan täällä kaikki?”. Tässä vaiheessa poliisi oli huomannut kassissa jotain sinistä ja halunnut nähdä sen sisällön. Poliisin mukaan nainen oli sanonut, että ”täällä ei ole mitään nähtävää”. Poliisi oli kuitenkin huomannut, että kassissa oli suuri määrä huumeita.

Oikeudessa todistajana kuullun poliisin mukaan nainen oli tässä vaiheessa todennut: ”Mitäpä lastenlasten eteen ei tekisi”. Poliisi sanoi myös, että isoäiti ymmärsi kassissa olleen huumeita.

Tämän jälkeen kaikki asunnossa olleet henkilöt vanhusta lukuun ottamatta laitettiin käsirautoihin. Poliisi arvioi, että 90 vuoden iästään huolimatta nainen oli ”terävässä kunnossa”, vaikka hänen liikkuminen olikin vaikeaa.

Kangaskassissa puoli kiloa huumeita ja laiton ase

Kangaskassissa olleesta sinisestä muovipussista löydettiin lopulta 557 grammaa amfetamiinia. Lisäksi kassissa oli Mauser-merkkinen pistooli. Oikeuden mukaan isoäiti on tiennyt kassissa olleen huumeita, ja hänen tarkoituksenaan on ollut huumeiden vienti pois asunnosta.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi veljekset muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Isoäiti tuomittiin huumausainerikoksesta, mutta hän välttyi vankeusrangaistukselta korkean ikänsä vuoksi.

Espoon käräjäoikeuden tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.