Mainos

Virolaismiehen murhasta syytetty mies vihjasi verityöstä äidilleen karmealla kirjeellä ja avautui sitten poliiseille: "Asunnossa kuollu ihminen en voi olla siellä"

Helsingin Jakomäessä kuoli varhain jouluaattona virolaismies rajun pahoinpitelyn ja puukotuksen seurauksena. Teosta syytetään kolmea miestä. Heistä kaksi on veljeksiä. Veljeksistä toinen avautui surmayön karuista yksityiskohdista poliisikuulusteluissa. Jo ennen sitä hän vihjasi verityöstä äidilleen erikoisella viestillä.

Alun perin virolaismiehen tapausta tutkittiin katoamisena. Mies oli lähtenyt joulukuun 23. päivän iltana Helsingin Jakomäessä sijaitsevasta ravintolasta, eikä häntä ollut sen koommin nähty. Avopuoliso teki miehestä katoamisilmoituksen hieman ennen vuodenvaihdetta.

Pian poliisi kuitenkin alkoi epäillä miehen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Tapauksen tutkinnassa oli selvinnyt, että ravintolasta poistumisen jälkeen miehen puhelin oli matkannut lähistöllä sijaitsevaan kiinteistöön. Asia oli saatu selvitettyä miehen Google-tilille tallentuneista paikannustiedoista.

Selville oli tullut myös se, että mies oli poistunut ravintolasta toisen miehen seurassa. Tämä toinen mies asui samassa talossa, johon kadonneen miehen puhelin oli paikannettu.

Lisäksi oli käynyt ilmi, että asunnon omistajan veli oli viettänyt iltaa samassa ravintolassa kaksikon kanssa. 

"Virolainen täytyy hakata"

Osallisia kuulusteltiin. Virolaismiehen kanssa ravintolasta poistunut mies ei poliisille avautunut. Veli oli puheliaampi.

Hän kertoi lähteneensä ravintolasta veljensä asunnolle neljännen miehen kanssa. Kaksikko oli poistunut ravintolasta 14 minuuttia sen jälkeen, kun virolaismies ja hänen veljensä olivat lähteneet.

Mies kertoi myös asunnolla alkaneesta raa’asta väkivallasta.

Hänen mukaansa virolaismies oli viety asunnon kylpyhuoneeseen sen jälkeen kun hänen veljensä oli ilmoittanut, että tämä täytyy hakata. 

Kylpyhuoneessa miestä oli lyöty ensin päähän ja sitten ympäri kehoa. Miestä oli myös potkittu.

Väkivaltaan olivat miehen mukaan osallistuneet kaikki kolme virolaismiehen lisäksi paikalla ollutta.

Väkivallan päätteeksi uhri oli jätetty kylpyhuoneeseen. Kuulusteluissa mies kertoi olleensa varma, että mies oli vielä tuolloin hengissä.

Miehen mukaan hänen veljensä oli kuitenkin palannut uhrin luo ja tullut myöhemmin takaisin ilmoittaen viiltäneensä mieheltä ”kaulan auki” veitsellä.

Ruumiskyydiksi soveltuvaa autoa etsittiin Ikealta

Kuulusteluissa puhuneen miehen mukaan hänen veljensä komensi verityön jälkeen hänet ja kolmannen miehen etsimään ruumiin kuljetukseen soveltuvaa pakettiautoa muun muassa Vantaan Ikealta. Sellaista ei kuitenkaan ollut löytynyt, minkä jälkeen kaksikko oli palannut asunnolle.

Miehen mukaan veli oli hakureissun aikana paketoinut ruumiin mattoon ja muovipusseihin sekä sitonut pakettiin vöitä.

Tapahtunut oli ilmeisesti jäänyt painamaan miestä, sillä hän oli jo ennen poliiseille puhumista käynyt äitinsä luona ja ojentanut tälle lapun, johon oli kirjoitettu teksti ”Asunnossa kuollu ihminen en voi olla siellä”.

Ruumis hävitettiin lopulta Vihdissä sijaitsevaan paikkaan, jossa veljekset olivat leikkineet lapsena. Poliisi paikansi ruumiin 31. tammikuuta miehen kerrottua kätköpaikan kuulusteluissa.

Esitutkintapöytäkirjaan kuuluvien kuvien perusteella ruumis löydettiin tien läheisyydestä risukasan takaa.

Huumeisiin liittyvä riita?

Tapausta on puitu Helsingin käräjäoikeudessa, missä mieskolmikkoa syytetään murhasta.

Syyttäjän näkemys on, että virolaismiehen kuolemaan johtaneet tapahtumat saivat alkunsa huumausaineisiin liittyvästä riidasta.

Tapauksen päätekijää, eli surmatyön näyttämönä toimineen asunnon asukasta syytetäänkin myös törkeästä huumausainerikoksesta.

Asunnosta löydettiin tapauksen tutkinnan yhteydessä paitsi uhrin verijälkiä, myös 1,7 kiloa kannabista, joitain grammoja amfetamiinia, kokaiinia, metamfetamiinia, ekstaasia sekä yli sata rauhoittavaa lääketablettia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja