9-vuotias chicagolaispoika houkuteltiin pois leikkipaikalta ja ammuttiin keskellä kirkasta päivää – murhaajalle 90 vuoden vankeustuomio: "Hän oli vain pikkupoika"

9-vuotias chicagolaispoika houkuteltiin pois leikkipaikalta ja ammuttiin keskellä kirkasta päivää 1:55
CNN kertoi tapauksesta.

Kaksi miestä tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen 9-vuotiaan yhdysvaltalaispojan Tyshawn Leen murhasta. Lee joutui keskelle jengien välienselvittelyä marraskuussa 2015.

Syyttäjien mukaan Tyshawn Lee oli pelaamassa koripalloa leikkipaikalla, kun hänet houkuteltiin sivukujalle mehupurkilla. Tyshawn ammuttiin lähietäisyydeltä keskellä kirkasta päivää. Syyttäjien mukaan murha oli kosto toisen tekijän, Corey Morganin veljen murhasta.

Corey Morgan tuomittiin murhan suunnittelusta 65 vuoden vankeuteen. Ampuja Dwright Boone-Doty sai 90 vuoden vankeustuomion.

Tyshawn Leen isoäiti Theresa Wilson ei säästellyt sanojaan kirjeessään, joka luettiin oikeudessa Chicagossa keskiviikkona.

– Te jätitte hänen ruumiinsa kujalle ja ajoitte pois. Aivan kuin hän olisi ollut jonkinlainen eläin. Hän oli vain pikkupoika, Wilson kirjoitti.

Pakoautoa ajanut Kevin Edwards tuomittiin 25 vuoden vankeusrangaistukseen aiemmin tänä vuonna. Hän tunnusti syyllisyytensä.

– Tämä tapaus on ravisuttanut koko Chicagon kaupunkia ja suoraan sanoen koko maata, sanoi Cookin aluesyyttäjä Kim Foxx.

Lue myös:

    Uusimmat