9-vuotiaan pojan korvassa kuului surinaa ja tuntui kummalta – syyksi paljastui tärykalvoon pureutunut punkki

7:58
MTV Uutiset Live: Punkkien tuomat terveysriskit ovat lisääntyneet – miten pärjätä punkkien kanssa?

Yhdeksänvuotiaan amerikkalaispojan korvassa kuului kummaa surinaa ja korvassa tuntui outo tunne. Lääkärit yllättyivät, kun surinan ja oudon tunteen syytä alettiin selvittää: pojan tärykalvoon oli kiinnittynyt punkki.

Connecticutin osavaltiossa asuvan pojan tapauksesta kertova artikkeli julkaistiin keskiviikkona New England Journal of Medicine -tiedejulkaisussa. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

Poika oli kuullut korvassaan surinaa kolme päivää ennen lääkäriin menoa, ja hänellä oli ollut outo tunne korvassaan. Tapaustutkimuksen mukaan hän ei kuitenkaan tuntenut kipua eikä hänen kuulossaan ollut mitään vikaa.

Pois nukutuksessa

CNN:n haastatteleman artikkelin kirjoittajan, lääkäri David Kaslen mukaan punkki oli kiinnittynyt pojan tärykalvoon niin tiukasti, ettei sitä voitu vain vetää irti ilman kovaa kipua ja mahdollista vahinkoa tärykalvolle. Tärykalvo punkin ympärillä oli tulehtunut.

Kaslen mukaan punkin jättäminen aloilleen olisi kuitenkin voinut ennen pitkää heikentää pojan kuuloa. Niinpä punkki päätettiin ottaa pojalta nukutuksessa irti.

Miten punkki sitten oli joutunut pojan korvaan? Poika kertoi leikkineensä tavalliseen tapaan ulkona.

Punkki oli Dermacentor variabilis -lajin edustaja, joka on CNN:n mukaan yleinen Yhdysvalloissa. Laji tunnetaankin amerikkalaisen koirapunkin nimellä.

Kasle kuvailee tapausta epätavalliseksi. Poika toipui leikkauksesta hyvin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja