81-vuotias Studio55-käyttäjä deittailee netissä

Studio55-jäsen Ragtor, 81, on käyttänyt internetiä jo viidentoista vuoden ajan. Verkossa hän lukee päivän lehdet ja maksaa laskut, mutta aikaa jää vielä nettitreffailuunkin!

Nimimerkki Ragtor hankki aikanaan tietokoneen muun muassa sukututkimuksen tekoa varten.

− Tietokoneen sukututkimusohjelmat tarjosivat hyvät työkalut homman helpottamiseksi, hän sanoo.

Ragtor osallistui myös eri oppilaitosten järjestämille eläkeläisten tietokonekursseille, jotka hän koki ensisijaisen hyödyllisiksi.

− Nykyisin toimin kursseilla tutorina ja autan muita ikäihmisiä tietokoneen käytössä.

Turkulaisen herrasmiehen mielestä internetin käytölle ei ole ikärajaa. Hän kannustaakin kaikenikäisiä mukaan tietokoneiden maailmaan.

− Tietokoneen käyttöhän on mitä parhainta dementian torjuntaa. Toiset kuntoilevat, mutta onhan tämäkin liikuntaa, sillä aivotkin ovat lihas, hän nauraa.

Nettiystäviä ja sanoman levittämistä

Ragtor käyttää aktiivisesti Studio55-ohjelman verkkosivuja, ja hänen profiilinsa löytyy muutamilta keskustelupalstoilta ja Facebookista.

− Deittailen mummoja netissä, mutta oikeilla treffeillä en heidän kanssaan ole ollut, hän kertoo.

Ragtor sanoo tietokoneen ja internetin olevan osa hänen päivittäistä elämäänsä. Turkulaisherra levittää tietokoneiden ilosanomaa myös ikätovereilleen.

− Olen yrittänyt vaikka mitä, jotta vanhemmatkin ihmiset innostuisivat tietokoneiden käytöstä. Olen kiertänyt muun muassa palvelutaloissa puhumassa netin puolesta, toistaiseksi valitettavasti tuloksetta, hän harmittelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja