8-vuotiaan tytön "kasvukivut" paljastuivatkin harvinaiseksi syöväksi: ”Hän suunnittelee nyt hautajaisiaan”

7:27
Vapaaehtoiset keräsivät yli miljoonan euron lahjoituksen suomalaisten syöpälasten hyväksi

Surun murtaman äidin mukaan kesti vuosia ennen kuin lääkärit havaitsivat aggressiivisen kasvaimen selkärangassa.

8-vuotiaan Darcy McGuiren uskottiin kärsivän kasvukivuista, mutta kyseessä olikin harvinainen luusyövän muoto. Hänelle on annettu vain muutamia kuukausia elinaikaa, kertoo muun muassa The Scotsman.

Tytön äiti Carol Donald kertoo, että oli epäillyt jonkin olevan vinossa jo Darcyn ollessa kolmevuotias. Tyttö kärsi jatkuvasti kivuista, ja hänen selkärangassaan oli patti. Carolin mukaan useat lääkärit ja asiantuntijat vakuuttivat hänelle vuosien ajan, että oireet eivät antaneet syytä huoleen.

Darcyn oireet kuitenkin pahenivat johtaen muun muassa painon tippumiseen, voimakkaisiin kiputiloihin ja pyörtyilyyn. Viime tammikuussa tyttö sai lopulta diagnoosin harvinaisesta luusyövästä. Siihen mennessä hänen selkärankaansa ja ristiluuhunsa oli ehtinyt muodostua kolme suurta kasvainta.

Turhautunut äiti: "Tiesin aina, että jotain oli jäänyt huomaamatta"

Järkyttyneelle perheelle kerrottiin, ettei mitään ollut enää tehtävissä Darcyn pelastamiseksi.

– Olin niin vihainen ja turhautunut, koska hänen äitinään tiesin aina, että jotain oli jäänyt huomaamatta, Carol sanoo.

Chordoma-luusyöpää tavataan vuosittain vain yhdellä 20 miljoonasta lapsesta maailmassa. Selviytymisennuste on noin 68 prosenttia, jos syöpä leikataan.

Carol uskoo, että hänen tyttäreltään vietiin mahdollisuus taistella syöpää vastaan, kun sairautta ei diagnosoitu aikaisemmin.

Viimeiset kuukaudet kuluvat unelmia toteuttaen ja hautajaisia suunnitellen

Carol kertoo olleensa aina avoin tyttärelleen syövästä ja kuolemasta. Viime aikoina äiti ja tytär ovatkin suunnitelleet tulevia hautajaisia yhdessä.

– Hän on ollut nyt mukana jokaisen yksityiskohdan suunnittelussa. Hän tietää kuolevansa, äiti kertoo The Scotsman -lehdelle.

Tämän lisäksi Darcy on keskittynyt toteuttamaan unelmiaan sekä keräämään rahaa hyväntekeväisyyteen.

Darcy on nyt halvaantunut kasvainten seurauksena vyötäröstä alaspäin. Hänen täytyy ottaa päivittäin useita kipulääkkeitä.

Tyttöä hoidettiin ensin kemoterapialla, mutta hän teki päätöksen lopettaa hoidot keskittyäkseen luomaan muistoja perheensä kanssa.

– Hän aina hymyilee ja haluaa auttaa muita, vaikka käy itse läpi niin paljon, Carol sanoo.

Lähteet: The SunThe Scotsman.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja