8 erilaista käyttötapaa: Näinkin voit käyttää ikkunanpesuainetta

Vetoketju jumissa? Rasvatahroja liedellä? Outoa kyllä, mutta ikkunanpesuaine saattaa olla ratkaisu ongelmiisi.

Ikkunanpesuainetta voi käyttää moneen muuhunkin kuin kevätsiivouksen pakkopullaan: ikkunoiden pesuun.

Testaa nämä erikoiset puhdistusniksit!

1. Puhdista rasva liedeltä

Tiedätkö ne inhottavat rasvatahrat liedelläsi ja paistinpannuilla, jotka vaativat niin paljon hinkkaamista, että saat vain kätesi kipeiksi? Tähän on helppo ratkaisu: suihkauta 2–3 suihkausta ikkunanpesuainetta rasvaiselle alueelle ja anna vaikuttaa 15 minuutin ajan. Pyyhi rätillä ja rasva lähtee helposti pois. Muista pestä paistinpannut huolellisesti tiskiaineella ennen käyttöä!

2. Vapauta jumittunut vetoketju

Suihkauta 1–2 suihkausta ikkunanpesuainetta siihen kohtaan, mistä vetoketju on jumittunut. Aine toimii liukastimena. Vedä vetoketjua hitaasti edestakaisin, kunnes se alkaa taas toimia niin kuin vetoketjun kuuluukin.

3. Ei likaraitoja ruostumattomalla teräksellä ja laatoituksella

Ruostumaton teräs ja laattapinnat raidoittuvat helposti. Käytä ikkunanpesuainetta keittiön laattapintoja ja ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kodinkoneiden puhdistukseen. Saat aikaiseksi raidatonta puhtautta!

4. Kiiltoa liki mille tahansa pinnalle

Suihkuta ikkunanpesuainetta työtasoille, jääkaapin oveen, liedelle ja lavuaariin. Pyyhi sitten nopeasti rätillä!

5. Puhdista elektroniikkalaitteet

Ikkunanpesuainetta voi käyttää myös elektroniikkalaitteiden ulkopuolen pyyhkimiseen. Kokeile televisioon, tietokoneisiin ja lamppuihin. Pääset pölyistä eroon ja elektroniset laitteet jäävät säihkyvän puhtaiksi. Välttele kuitenkin televisio- tai tietokoneruutujen pyyhkimistä!

6. Tahrojen poistoon

Ikkunanpesuainetta voi käyttää myös kankaille ja matolle useimpien tahrojen, kuten kahvi-, ruoka-, juoma-, veri-, rasva- ja öljytahrojen poistoon. Suihkauta pieniin vaatetahroihin ikkunanpesuainetta ja anna vaikuttaa 5–7 minuutin ajan. Heitä vaate sitten pesukoneeseen. Jos tahra on isompi, esimerkiksi nyrkin kokoinen, kokeile 5–6 suihkausta.

Käytä saman verran ikkunanpesuainetta mattotahroihin ja taputtele mattoa kevyesti paperipyyhkeellä tai puhtaalla rätillä. Joudut ehkä toistamaan tämän muutaman kerran, mutta jos olet kärsivällinen, se kyllä toimii!

Vinkki: Testaa pienelle alueelle ennen kuin suihkautat ikkunanpesuainetta näkyvälle paikalle. Näin varmistut siitä, ettet vahingoita materiaalia.

7. Rauhoita turvotus

Ikkunanpesuainetta voi käyttää apuna, jos sormus on jumittunut sormeen. Ikkunanpesuaineella voit nimittäin vähentää turvotusta. Lisää 1–2 suihkausta turvonneelle sormelle ja minuutin kuluttua sormuksen pitäisi lähteä helposti pois. Kun turvotus on laskenut, pese aine iholta ja koruilta pois.

8. Ötököiden karkoittamiseen

Ikkunanpesuaineella voit suihkauttaa hengiltä myös kodin pikku tuholaiset, kuten muurahaiset, kärpäset ja muut inhotukset. Käytä sitä kuitenkin vain täsmäiskuna, älä ehkäisevästi.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat