Mainos

77 000 asiakasta tuottaa Verohallinnolle päänvaivaa – ei tiliä, mille palautukset maksaa

Verohallinto muistuttaa ilmoittamaan tilinumeron ennen kuin veronpalautusten maksaminen alkaa ensi viikolla.

Peräti 77 000 henkilöasiakasta ei ole vielä ilmoittanut tiliä, jolla palautukset maksetaan.

Uuden tilinumeron ehtii vielä ilmoittaa Verohallinnolle tämän viikon aikana, huomiseen perjantaihin kello 24:ään saakka. Helpoiten sen voi päivittää sähköisen palvelun kautta: vero.fi/tilinumero.

– Kaikki eivät vain muista ilmoittaa. Me teemme syyskuussa pankkien kanssa tsekkauskierroksen, ovatko kaikki meillä olevat tilinumerot vielä voimassa. Jos sieltä tulee tietoja lopetetuista tileistä, me poistamme ne omista tiedoistamme, sanoo apulaisjohtaja Raimo Öystilä Verohallinnon veronkantoyksiköstä.

Noin 150 000 veronpalautuksen saajaa sai lokakuussa kyselykirjeen uuden tilinumeron ilmoittamisesta. Senkin jälkeen vain noin puolet on muistanut hoitaa asian kuntoon. Tietysti ihmiset vaihtavat pankkia jatkuvasti, eli lukuja ei pysty ajantasaisesti vertaamaan.

Maksuosoituksesta koituu lisävaiva

Veronpalautusten saajia on kaikkiaan yli kolme miljoonaa. Tämän vuoden uupuvien tilinumeroiden määrä ei juuri poikkea aiemmista vuosista.

– Jos tilinumeroa ei ole, silloin veronpalautus maksetaan maksuosoituksena OP-Pohjolan kautta, ja pankki lähettää silloin siitä asiakkaalle ilmoituksen, Öystilä kertoo.

Asiakkaalle jää ylimääräinen vaiva, ja palautussumma maksetaan viikkoa myöhemmin kuin suoraan tilille menevät. OP:n asiakkaat voivat ilmoittaa pankille, mille tilille haluavat rahat. Muiden pankkien asiakkaiden täytyy käydä hakemassa ne paikan päällä.

Veronpalautukset maksetaan tileille 3. joulukuuta, maksuosoitukset 10. joulukuuta eteenpäin kolmena päivänä.

Palautettavia rahoja jää myös vuosittain roikkumaan huomattava määrä.

– Eivät ne silloinkaan minnekään katoa, mutta maksuosoitusten osalta käy niin, että niitä palautuu aikamoinen määrä meille tänne takaisin, eli asiakkaat eivät jostain syystä käy niitä pankistakaan nostamassa, Öystilä sanoo.

Nämä ovat yleensä rahamääräisesti pienehköjä palautuksia.

– Tällaiset henkilöt ovat usein olleet ulkomailta töissä Suomessa ja muuttaneet takaisin ulkomaille. Eli meidän kirjeemme, eikä myöskään pankin lähettämä ilmoitus maksatuksesta ole heitä tavoittanut. Tietysti mukana on myös henkilöitä, jotka ovat hiljattain kuolleet.

Veronpalautuksissa on viiden vuoden vanhentumisaika. Tuona aikana ne maksetaan heti, kun asiakas ilmoittaa tilinumeronsa Verohallintoon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.