Mainos

74-vuotiasta brittivanhusta uhkaa ruoskinta Saudi-Arabiassa

Englantilainen eläkeläismies jäi kiinni kotitekoisen viinin hallussapidosta Saudi-Arabiassa ja voi saada rangaistukseksi 360 ruoskaniskua, uutisoi BBC.

74-vuotiaan Karl Andreen auto pysäytettiin Saudi-Arabiassa elokuussa 2014. Autossa oli kotitekoista viiniä ja Andree pidätettiin, kertoo BBC. Alkoholin hallussapito on laitonta Saudi-Arabiassa.

Andree on nyt kärsinyt vuoden vankeusrangaistuksen. Häntä uhkaa kuitenkin edelleen ruoskinta, josta Andree ei tyttären mukaan ehkä selviäisi elossa.

– Hän on vanha mies. Hän on 74 ja selvinnyt kolmesta syövästä vahvoilla syöpähoidoilla. Hän on astmaattinen ja hänellä on kihti. Hän ei ole kunnossa, Andreen tytär Kirsten Piroth kertoo BBC:lle.

Perheen on Pirothin mukaan annettu ymmärtää, ettei Andree saisi ruoskaniskuja ikänsä ja terveydentilansa vuoksi. Asia ei kuitenkaan ole varma.

– Viranomaiset ovat ottaneet Andreen tapauksen puheeksi Saudi-hallituksen kanssa ja pyrimme saamaan hänet vapaaksi niin pian kuin mahdollista, Ison-Britannian ulkoministeriön puhemies kertoo BBC:n mukaan.

Lähetystö avustaa miestä aktiivisesti. Hänen hyvinvointinsa käydään tarkastamassa säännöllisesti ja hänen lakimieheensä ja perheeseensä pidetään säännöllisesti yhteyttä.

Ulkoministeriön internet-sivut varoittavat, että rangaistukset alkoholin hallussapidossa Saudi-Arabiassa ovat vakavat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.