Mainos

7-vuotias tyttö kuoli eläintarhassa Marokossa – elefantin heittämä kivi osui päähän

Seitsemänvuotias tyttö kuoli elefantin heittämän kiven osumaan. Onnettomuus tapahtui Rabatin eläintarhassa Marokossa, uutisoi BBC.

Eläintarha kertoo tiedotteessaan, että elefantin heittämä kivi oli lentänyt eläimet ja vierailijat erottavan aidan yli osuen tyttöön.

Tyttö vietiin sairaalaan, missä hän kuoli muutaman tunnin kuluttua.

Eläintarhan mukaan aitaus on kansainvälisten standardien mukainen. 

– Tällaiset onnettomuudet ovat harvinaisia, ennalta-arvaamattomia ja epätavallisia, eläintarha lisäsi tiedotteessaan.

Amboselin Trust for Elephants -projektin tieteellisen johtajan Phyllis Leen mukaan elefantit kohdistavat heittämänsä kivet ja oksat harvoin mihinkään tarkkaan kohteeseen.

– Niin voi tapahtua, kun elefantit ovat turhautuneita ja kyllästyneitä. Mielestäni on kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että elefantti olisi tähdännyt tyttöä kivellä, ennemminkin se vain ilmaisi turhautumistaan. Kukaan ei voi ennakoida, mitä vankeudessa elävät eläimet tekevät, Lee sanoo.

Silminnäkijä latasi Youtubeen videon, joka näyttää tapahtumat vain hetki sen jälkeen, kun kivi on osunut tyttöön. Videolla näkyy elefantin heittämä kivi, kärsäänsä heiluttava elefantti ja tytön ympärille kerääntyneitä ihmisiä.

Varoitus, alla oleva video voi järkyttää osaa katsojista.

Eläintarha listasi tiedotteessaan myös muissa eläintarhoissa sattuneita onnettomuuksia: Kesäkuussa alligaattori tappoi kaksivuotiaan pojan Disneyn teemapuistossa Yhdysvaltojen Floridassa.

Toukokuussa puolestaan Ohion osavaltiossa Cincinnatissa eläintarhan työntekijät ampuivat gorillan sen jälkeen, kun kolmivuotias pikkupoika oli pudonnut eläimen aitaukseen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.