7-vuotias lapsi hukkui uimahallissa Porvoossa – tapauksesta uutta tietoa: Poliisi tavoitti silminnäkijät

2:36
Näin Porvoon kaupunginjohtaja kommentoi tragediaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Poliisi on tavoittanut kaksi silminnäkijää, joita pyydettiin ilmoittautumaan Porvoon uimahallihukkumiseen liittyen. Traagista tapausta tutkitaan kuolemantuottamuksena.

7-vuotias, ohjatun iltapäiväkerhon toimintaan osallistunut poika hukkui Porvoon uimahallissa 5. marraskuuta. Viikko sitten virkavalta pyysi kahta naista ilmoittautumaan poliisille. Naiset olivat tapahtuma-aikaan lähellä lapsen hukkumispaikkaa uimahallin monitoimialtaassa.

– He olivat huomanneet ilmoittautumispyynnön mediasta ja ottivat pian yhteyttä. Poliisi on kuullut heitä tapauksesta, tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Toistaiseksi virkavalta on hyvin vaitonainen tapauksesta tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi.

Poliisi tutkii kameratallenteita

Tyynelän mukaan uimahallissa oli tapahtumahetkellä iltapäiväkerhon ohjaajia ja uimahallin valvojia. Hän ei toistaiseksi kommentoi, montako valvovaa aikuista hallissa kaikkiaan oli ja montako lasta iltapäiväkerhoon osallistui.

Uimahallin ryhmävaraukseen oli ilmoitettu 12 lapsen ryhmä.

– Meillä on hyvä kuva tapahtumien kulusta ja työ jatkuu. Tässä vaiheessa en valitettavasti voi mennä yksityiskohtiin, Tyynelä sanoo.

Uimahallissa on kameravalvonta, joten selvitystyössä käydään läpi tallenteita. Lisäksi tutkinnassa selvitetään turvallisuudesta vastaavien henkilöiden toimintaa sekä tilojen rakenteellista turvallisuutta, poliisi kertoi aiemmassa tiedotteessaan.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä kuolemantuottamus.

Toistaiseksi tutkinnanjohtaja ei kerro, montaako henkilöä rikoksesta mahdollisesti epäillään.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja