Poliisi tutkii lapsen uimahallihukkumista Porvoossa kuolemantuottamuksena – pyytää kahta naista ilmoittautumaan

Lapsi hukkunut uimahallissa Porvoossa – näin kaupunginjohtaja kommentoi tragediaa 2:36

Porvoon uimahallissa viikko sitten tapahtuneen 7-vuotiaan lapsen hukkumiskuolemaa tutkitaan kuolemantuottamuksena, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan lapsi oli osallistumassa ohjattuun iltapäiväkerhon toimintaan. Hukkumistapaus sattui uimahallin niin sanotussa monitoimialtaassa. Kyseessä oli ohjattu toiminta, jossa paikalla olivat iltapäiväkerhon ohjaajat ja uimahallin uimavalvojat.

"Inhimillinen tragedia", poliisi kuvailee

Poliisi on tutustunut uimahallin valvontakameratallenteisiin ja tehnyt useita kuulusteluja, ja se kertoo sillä olevan selkeä kuva tapahtumien kulusta.

– Poliisin tehtävä tässä inhimillisessä tragediassa on selvittää kaikki seikat ja yksityiskohdat, jotka tapahtuneeseen liittyvät. Tutkinnassa selvitetään muun muassa turvallisuudesta vastaavien henkilöiden toimintaa sekä tilojen rakenteellista turvallisuutta, poliisi kertoo.

Hätäkeskus sai asiasta ilmoituksen noin kello 15 jälkeen torstaina 5.11. 

Poliisi etsii kahta naista, jotka olivat tapahtuma-aikaan monitoiminta-altaassa lähellä lapsen hukkumispaikkaa ottamaan yhteyttä poliisin numeroon 0295 436442.

Viranomaiset eivät toistaiseksi ole kertoneet tarkemmin, missä kohti allasta eloton poika havaittiin. Poliisi kuitenkin kertoo, että sen tekemän tutkinnan perusteella kyseiset naiset tunnistavat itsensä tällä kuvauksella.

Lue myös:

    Uusimmat