7-vuotiaille tarkoitettu matikantehtävä raivostutti vanhemmat – osaisitko itse ratkaista?

Matematiikka ei aina ole helppoa, sen muistivat brittivanhemmat, jotka suuttuivat kuulleessaan, millaista osaamista lapsilta vaaditaan.

Joukko brittivanhempia on raivoissaan saatuaan tietoonsa, että 6–7-vuotiaille lapsille suunnattu matematiikantehtävä oli niin vaikea, etteivät aikuiset itsekään osanneet sitä ratkaista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tehtävä kuuluu: "Junassa oli ihmisiä. 19 ihmistä jäi pois junasta ensimmäisellä asemalla. 17 ihmistä astui junaan. Nyt junassa on 63 ihmistä. Kuinka monta ihmistä junassa oli alunperin?"

Louise Bloxham -niminen nainen twiittasi kuvan tehtävästä, ja tästä alkoi kiista kokeista ja niiden oppilaille asettamista paineista.

Joillekin vanhemmille tehtävän ratkaisu oli erittäin vaikeaa, jopa mahdotonta. Toiset puolestaan totesivat osaavansa ratkaista tehtävän juuri ja juuri itse, joten on epäreilua vaatia moista pieniltä lapsilta.

Osaatko itse ratkaista tehtävän?

Ratkaisu:

Loppujen lopuksi ratkaisuun vaadittava yhtälö on hyvin yksinkertainen: X–19+17=63 eli X=65. Oleellisin kysymys kuuluukin, voiko vielä 6–7-vuotiailta vaatia osaamista tällaiseen tehtävään?

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde:  Huffington Post

Lue myös:

    Uusimmat