7 vinkkiä: Paranna itseluottamustasi keittiössä

Oletko epävarma ruoanlaittotaitojesi suhteen? Lue vinkit, joiden avulla opit itsevarmemmaksi keittiössä.

Jos keittiön välineurheilu tuntuu pelottavalta etkä tiedä, mitä tehdä kaikilla kauhoilla ja vispilöillä, älä hermostu. Kehitä pienin askelin itseluottamustasi keittiössä. Lue Kitchen Confidence -kirjan kirjoittaneen Kelsey Nixonin vinkit, joiden avulla voit saada epävarmuutesi keittiössä kaikkoamaan.

Sijoita oikeisiin välineisiin

Joskus ruoka voi epäonnistua eikä syy ole sinussa vaan käyttämissäsi välineissä. Ikivanhassa alumiinikattilassa perusruokakin voi mennä palaa pohjaan, joten sijoita kunnollisiin kattiloihin, paistinpannuihin ja veitsiin.

Aloita ruoalla, jota rakastat

Sen sijaan, että valmistaisit kaalisalaatin tai jonkun toisen terveellisen ruoan vain siksi, että sinusta tuntuu, että niin kuuluu tehdä, opettele jonkin rakastamasi ruoan resepti. Kun onnistut reseptissä ja nautit ruoasta, jonka teit, kasvaa myös itseluottamuksesi keittiössä.

Lue resepti alusta loppuun

Ennen kuin teet mitään muuta, lue resepti ajatuksella alusta loppuun ja tarkista, että sinulla on kaikkia tarvittavia ainesosia tarpeeksi. On sääli, jos olet jo reseptin puolivälissä, kun tajuatkin, että sinulla ei ole reseptin vaatimia jauhoja kaapissasi. Kun valmistat ruokaa ensimmäisiä kertoja, noudata reseptiä tarkalleen. Erityisesti kun leivot, tarkkuus on tärkeää. Kun osaat perusversion reseptistä, voit kokeilla hieman vaihtelua.

Maista ja mausta

Älä tarjoile ruokaa muille, ennen kuin olet maistanut sitä itse. Jos maku ei ole kummoinen, kokeile maustaa ruokaa suolalla tai pippurilla. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta se toimii. On itsevarman kokin merkki tietää, milloin ruoka tarvitsee lisämaustetta.

Pidä kaapissa ainesosia ainakin yhteen ateriaan

Tiedätkö sen tunteen, kun sinulla ei ole aavistustakaan, mitä laittaa päivälliseksi? Kannattaakin varmistaa, että kaapista löytyy ainesosat johonkin ateriaan, jonka osaat valmistaa, vaikka se olisikin vain pastaa ja marinara-kastiketta purkista. Näin et koe turhaan ahdistusta, jos et raskaan työpäivän jälkeen keksi, mitä valmistaisit ruoaksi. Muista myös ostaa uudet ainesosat käytettyjen tilalle.

Aloita proteiineista ruokakaupassa

Kun menet ruokakauppaan, valitse ensin ruoan pääainesosa. Kun tiedät, tuleeko ruokaan kanankoipia vai kalkkunaa, osaat paremmin valita, mitä muita ainesosia tarvitset ateriaasi varten.

Kun teet muille ruokaa, pysyttele mukavuusalueellasi

On hauskaa kokeilla uusia reseptejä, mutta jos teet muille ruokaa, siinä voi olla stressiä jo tarpeeksi. Kannattaa siis tehdä sitä, mitä osaa. Muiden ruokailijoiden kehut bravuuriruoastasi nostavat itsetuntoasi keittiössä.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat