7 vinkkiä: Näin pidät bakteerit loitolla

Bakteerit ovat ällöttäviä ja niin pieniä, ettei niitä silmällä erota. Lue, miten pidät itsesi pöpöistä puhtaana!

Pienenpienet mikrobit levittävät tauteja ja niitä on kaikkialla. Mutta vaikka bakteereja on joka paikassa, voit kuitenkin suojautua niitä vastaan. Kokeile näitä vinkkejä ja pidä bakteerit kaukana!

1. Pese kädet usein ja oikein

Journal of Environmental Health -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan vain viisi prosenttia ihmisistä pesee kätensä oikein käytyään wc:ssä. Älä pese käsiäsi huitaisten, vaan vaahdota saippuaa ja vettä käsissäsi noin 20 sekuntia peukaloita ja sormienvälejä myöten. Äläkä unohda tehdä tätä samaa silloinkin, kun olet käsitellyt raakaa ruokaa, aivastanut käsiisi tai koskenut mitä tahansa erityisen bakteerista esinettä.

2. Kanna käsidesiä mukanasi

Kun lavuaaria ja saippuaa ei ole käsillä, käsien desinfiointiaine on hyvä ratkaisu. Vaikka se ei ehkä poista kaikkia bakteereja, alkoholipohjaiset aineet voivat tappaa tarpeeksi bakteereja pitääkseen kätesi sopivan puhtaina.

3. Käytä metallista vesipulloa

Muovipullot saattavat kerätä enemmän bakteereja kuin metalliset. Kun pullo on tyhjä, puhdista se käyttämällä kuumaa saippuavettä, jotta kaikki mahdolliset pöpöt katoaisivat.

4. Puhdista puhelimesi viikoittain

Tutkimukset osoittavat, että joka kuudes puhelin on täynnä sellaisia bakteereja, jotka voivat sisältää E.coli-bakteeria. Puhdista siis puhelin kerran viikossa käyttämällä alkoholitonta puhdistuspyyhettä. Kuivaa sitten todella pehmeällä liinalla.

5. Toimisto siistiksi

Toimistossasi voi olla 400 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä. Käytä desinfioivaa liinaa pyyhkiäksesi työpöytäsi, näppäimistösi, hiiresi, monitorisi ja muut paikat säännöllisesti.

6. Meikkaa ilman pöpöjä

Päivittäiset kauneusrutiinisi saattavat olla myös bakteeririkkaita tapahtumia. Älä lainaa meikkivälineitäsi – etenkään silmämeikkejä tai luomivärisiveltimiä –, ja puhdista myös kaikki meikkisiveltimesi viikoittain ja meikkipussisi kerran kuussa.

7. Laukku puhtaaksi

Erään tutkimuksen mukaan käsilaukku voi sisältää enemmän bakteereja kuin vessanpönttö. Lue täältä vinkit käsilaukun puhdistamiseen!

Lue myös:

    Uusimmat