Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

7 tärkeää sääntöä pallogrillaukseen: Vältä vaaralliset virheet!

Julkaistu 01.05.2014 17:04

Hallitsetko sinä pallogrillauksen? Tarkista nämä seitsemän seikkaa!

Santeri "Chef Santeri" Vuosaran tuoreessa Pallogrillauksen lyhyt oppimäärä -kirjassa opastetaan, miten pallogrilliä käytetään oikein. Grillatessa on hyvä pitää mielessä muutama perussääntö:

1. Pidä kansi kiinni

Kansi kannattaa pitää kiinni, jotta lämpötila on tasainen. Ruoka kypsyy tasaisesti ja saa kauttaaltaan hyvää grillin makua. Kiinni oleva kansi myös pidentää hiilloksen ikää eli grillausaikaa

2. Varo kuumaa kahvaa

Pallogrillin kahva voi olla kuuma. Käytä siis hanskoja. Nosta kansi aina ensin hieman sivulle päin vetäen, sitten vasta pois. Suoraan ylöspäin nostaminen saattaa lennättää hiilloksesta tuhkat ikävästi ympäriinsä.

3. Säätele ilma-aukkoja

Ilma-aukkojen luukkuja säätelemällä vaikutat hiilloksen kuumuuteen, eli grillin lämpötilan. Mitä enemmän aukko on auki, sitä kuumempi grilli on ja hiillos kestää vähemmän aikaa. Mitä enemmän luukku on kiinni, lämpötila laskee. Kokonaan suljettaessa hiillos tukahtuu ennen pitkää kokonaan.

4. Ylemmälle ritilälle ruoat

Ylemmälle ritilälle asetetaan herkut kypsymään. Hienommissa malleissa ritilän korkeutta voi säätää. Mitä lähempänä hiillosta ollaan, sen kuumemmassa ruoka tietysti paistuu.

5. Alemmalle ritilälle hiilet

Alemmalle ritilälle laitetaan haluttu määrä hiiliä hiilloksen aikaansaamiseksi.

6. Tarkista keräilyastia

Tarkista, että grillissäsi on keräilyastia tippuvalle kuumalle hiilelle

7. Tarkista jalkojen tukevuus

Älä ylenkatso turvallisuutta, vaan tarkista, että jalat ovat tukevasti kiinni grillissä ja maaperä on tukeva ja palamaton.

Lähde: Chef Santeri - Pallogrillauksen lyhyt oppimäärä (Docendo 2014)

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Ammattilainen paljastaa: Jos haluat oikeasti hyvän ja laadukkaan grillin, tämän verran sinun täytyy siitä minimissään maksaaLiha-alan ammattilainen listasi viisi takuuvarmaa vinkkiä: Näillä neuvoilla onnistut lihan grillaamisessa – ainaBanaania ja pitsaa grilliin! Ota haltuun tulevan grillikauden kuumimmat vinkit8 tärkeää sääntöä: Älä vain unohda näitä asioita grillatessasi!Varovasti sytytysnesteen kanssa! Hiiligrillaajan kolme pahinta virhettä pilaavat ruoanSlow cooking on trendikästä myös grillauksessa – älä tee tätä virhettä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 06:27
    Väsymys

    Ovatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus

  • Eilen20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen15:23
    Volkswagen

    Volkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannon