7 tärkeää sääntöä pallogrillaukseen: Vältä vaaralliset virheet!

Hallitsetko sinä pallogrillauksen? Tarkista nämä seitsemän seikkaa!

Santeri "Chef Santeri" Vuosaran tuoreessa Pallogrillauksen lyhyt oppimäärä -kirjassa opastetaan, miten pallogrilliä käytetään oikein. Grillatessa on hyvä pitää mielessä muutama perussääntö:

1. Pidä kansi kiinni

Kansi kannattaa pitää kiinni, jotta lämpötila on tasainen. Ruoka kypsyy tasaisesti ja saa kauttaaltaan hyvää grillin makua. Kiinni oleva kansi myös pidentää hiilloksen ikää eli grillausaikaa

2. Varo kuumaa kahvaa

Pallogrillin kahva voi olla kuuma. Käytä siis hanskoja. Nosta kansi aina ensin hieman sivulle päin vetäen, sitten vasta pois. Suoraan ylöspäin nostaminen saattaa lennättää hiilloksesta tuhkat ikävästi ympäriinsä.

3. Säätele ilma-aukkoja

Ilma-aukkojen luukkuja säätelemällä vaikutat hiilloksen kuumuuteen, eli grillin lämpötilan. Mitä enemmän aukko on auki, sitä kuumempi grilli on ja hiillos kestää vähemmän aikaa. Mitä enemmän luukku on kiinni, lämpötila laskee. Kokonaan suljettaessa hiillos tukahtuu ennen pitkää kokonaan.

4. Ylemmälle ritilälle ruoat

Ylemmälle ritilälle asetetaan herkut kypsymään. Hienommissa malleissa ritilän korkeutta voi säätää. Mitä lähempänä hiillosta ollaan, sen kuumemmassa ruoka tietysti paistuu.

5. Alemmalle ritilälle hiilet

Alemmalle ritilälle laitetaan haluttu määrä hiiliä hiilloksen aikaansaamiseksi.

6. Tarkista keräilyastia

Tarkista, että grillissäsi on keräilyastia tippuvalle kuumalle hiilelle

7. Tarkista jalkojen tukevuus

Älä ylenkatso turvallisuutta, vaan tarkista, että jalat ovat tukevasti kiinni grillissä ja maaperä on tukeva ja palamaton.

Lähde: Chef Santeri - Pallogrillauksen lyhyt oppimäärä (Docendo 2014)

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat