7 syytä: Miksi sinkkunaiset kiinnostuvat varatuista miehistä?

Mitkä tekijät varatuissa miehissä viehättävät sinkkunaisia? Lue asiantuntijoiden vastaukset.

Varattu mies ei voi yksin pettää, vaan tähänkin tangoon tarvitaan kaksi. Onko vihkisormuksessa jotain sellaista, joka saa miehen vaikuttamaan sinkkunaisen silmissä mukavammalta, fiksummalta, hauskemmalta ja muutoinkin haluttavammalta?

Women's Health -sivuston haastattelemat asiantuntijat selittävät, miksi varattu mies saattaa herättää sinkkunaisen kiinnostuksen herkemmin kuin sinkkumies.

1. Varattu mies on jo osoittanut halukkuutensa ja valmiutensa sitoutua

Jos naisten kliseisin valitus miesten treffailusta on miesten haluttomuus sitoutua,  ei ole ihme, että naiset kiinnostuvat miehestä, joka on jo noussut laillisestikin sitovan romanssin kyytiin. 

– Hän on osoittanut kykynsä sitoutua, kiteyttää Finding Love Again: 6 Simple Steps to a New and Happy Relationship -kirjan kirjoittanut parisuhdeasiantuntija Terri Orbuch.

Hommassa on vain yksi mutta: Jos hän voi pettää kanssasi, ei ole mitään takeita, etteikö hän pettäisi sinuakin.

2. Varatut miehet ovat (näennäisesti) aikuisia

Fighting for Your Marriage -kirjan kirjoittanut Scott Stanley kertoo, että tilastollisesti puhuen naimisissa olevat miehet ovat todennäköisemmin koulutetumpia, todennäköisemmin töissä, ja myös vastuullisempia kuin sinkkumiehet.

Kuka tahansa voi mennä naimisiin, mutta alttarille astelu vaikuttaa kovin aikuismaiselta käytökseltä. Sinkkunainen voi ajatella, että miehellä on niin sanotusti homma hallussa.

– Jos sinkkunainen on tottunut näkemään miehiä, jotka pelaavat videopelejä, ja asuvat äitinsä kellarissa, niin naimisissa olevat miehet vaikuttavat viehättävämmiltä, koska he saavat asioita oikeasti aikaiseksi.

3. Varatut miehet mahdollistavat sinkkunaisen omat läheisyysongelmat

Naimisissa oleva mies ei voi tulla liian lähelle sinua, mikä voi olla hyvä asia, jos sinä olet se, jolla on vaikeuksia avautua.

– Sinkkunainen voi olla kiinnostunut naimisissa olevasta miehestä, koska hän ei itse ole valmis sitoutuneeseen, pitkäaikaiseen parisuhteeseen sillä hetkellä – tai ei sellaista halua, sanoo Orbuch.

– Hän valitsee miehen, joka ei ole oikeastaan saatavilla hänelle.

Pitääkö vielä vääntää rautalangasta? Sinkkunaisen ja varatun miehen välillä on suhde, joka ei taatusti toimi, tai ei ainakaan todennäköisesti toimi – ja tämähän sopii sitoutumiskammoiselle naiselle.

4. Varattu mies kohottaa sinkkunaisen itsetuntoa

Jos naimisissa oleva mies flirttailee kanssasi, tekstailee sinulle tai menee sänkyyn kanssasi, hän ottaa suuren riskin elämässään vain nauttiakseen seurastasi.

– Osa huumaa on tämä: "Hän on naimisissa, joten olen varmasti todella erityinen", sanoo parisuhdeasiantuntija ja terapeutti Rachel A. Sussman.

Sinkkunainen voi selittää itselleen, että vaikka miehellä on paljon menetettävää, hän valitsee viettää aikaa tämän kanssa. Tämä tekee erityisen hyvää itsetunnolle, mikä puolestaan vihjaa siihen suuntaan, että sinkkunainen on alun alkaenkin ollut hieman epävarma itsestään.

5. Varatulta mieheltä saa jännitystä elämäänsä

Salasuhteen panokset ovat korkealla. Saatat pilata avioliiton tai jopa perheen yhdellä puhelinsoitolla vaimolle. Stanleyn mukaan nimenomaan draamasta viehättyneet sinkkunaiset voivat ajautua salasuhteeseen varatun miehen kanssa.

– He pitävät tilanteella leikittelyllä.

Sussman antaa esimerkiksi monet tilanteet, joissa varattu mies soutaa ja huopaa vaimon jättämisen kanssa.

– Ne ihmiset, jotka ovat alttiita draamalle, eivät pidä tavanomaisista suhteista, hän sanoo.

– He pitävät suhteen salaisesta tunnelmasta.

6. Varattu mies on jo kerran todettu hyväksi tyypiksi (jonkun muun toimesta)

Kun on tapaillut tarpeeksi montaa törppöä, alkaa uskoa, ettei meressä yksinkertaisesti ole edes kohtuullisia kaloja.

– Se on kuin siinä sanonnassa: "Kaikki hyvät ovat varattuja", sanoo Stanley.

– Kun sinkkunainen vanhenee, hän voi kamppailla sen asian kanssa.

Voi tuntua epäreilulta, että joku toinen nainen on napannut sielunkumppanisi antamatta sinulle koskaan mahdollisuutta tavata häntä.

7. Joskus varattu mies on vain sinkkunaiselle täydellinen pari

Joskus voi tapahtua niinkin, että varattu ihminen vaihtaa kumppaninsa siihen, kenen kanssa tuli pettäneeksi. Esimerkkejä ovat esimerkiksi prinssi Charles ja Camilla Parker-Bowles, tv-elokuvan kuvauksissa tavanneet laulaja LeAnnRimes ja näyttelijä Eddie Cibrian sekä näyttelijäpari Brad Pitt ja Angelina Jolie. Joskus varattu osapuoli ja sinkku vain sopivat niin hyvin toisilleen.

Vaikka uusi parisuhde ei kestäisikään loputtomiin, pariutuminen on voinut auttaa varattua pakenemaan toimimattomasta suhteesta.

– Jos olet rakkaudettomassa suhteessa, jossa ei ole seksiä tai intohimoa, saatat harkita lähtöä jo valmiiksi, Sussman sanoo.

Rakastaja pehmittää avioeron tuomaa iskua. Se voikin olla yksi motivaatio suhteeseen.

***


Lue myös:

    Uusimmat