7 piirrettä, jotka täsmälliset ihmiset tunnistavat

Täsmällisiä ihmisiä yhdistää muutama piirre, jotka omaksumalla kuka vain voi opetella täsmällisemmäksi.

”Muodikkaasti myöhässä” on tekosyy, jota aina myöhästelevät ihmiset käyttävät oikeuttaakseen tökerön käytöksensä.

Myöhästely ei ole ainoastaan ruma tapa, vaan vaikuttaa herkästi jopa uraasi ja ihmissuhteisiin. Harva esimies ainakaan arvostaa myöhästelyä – oli syy myöhästelyyn mikä hyvänsä.

1. He ovat realisteja

Myöhästelevät ihmiset eivät osaa arvioida käyttämäänsä aikaa. Heillä tuskin on hajuakaan, kauanko käyttävät aamuisin aikaa suihkussa, aamupalan syömisessä tai työmatkassaan. Jos haluat opetella ajankäytön mestariksi, tee näin: kirjaa ylös, kauanko arvioit kuhunkin askareeseen kuluvan aikaa ja sitten tarkkaile viikon ajan, kauanko sinulla oikeasti menee aikaa.

2. He varautuvat aikataulujen muutoksiin

Täsmälliset ihmiset eivät koskaan joudu syyttämään ruuhkaa myöhästymisestään, sillä he osaavat varautua esimerkiksi niihin. He myös varaavat enemmän aikaa matkaansa silloin, kun ovat menossa uuteen paikkaan. Pahimmillaan he ovat tällöin liian ajoissa – mikä ei lopulta ole ollenkaan paha asia.

3. He osaavat nauttia luppoajasta

Koska täsmälliset ihmiset ovat usein ajoissa, ovat he tottuneet kuluttamaan aikaansa odottaen. He käyttävät ajan hyödyksi lukemalla sähköpostejaan, lukemalla kirjaa tai tyhjentämällä ajatuksiaan. He keksivät aina tekemistä, jolla täyttää ylimääräiset minuutit päivästä. Myöhästelevät ihmiset puolestaan eivät osaa hyödyntää luppoaikaansa, vaan nauttivat ennemmin pienestä kiireestä juostessaan paikasta toiseen.

4. He suunnittelevat päivänsä minuutilleen

Täsmällisille ihmisille on ominaista suunnitella päivänsä aikataulu minuutintarkasti. Heille rutiinit ovat erittäin tärkeitä. Täsmällisten ihmisten kalenterit ovat kovassa käytössä ja niihin kirjataan kaikki tapaamiset ja päivän tärkeät aikataulut. Heidän arkensa vaikuttaa hyvin järjestelmälliseltä – ja sitä se onkin.

5. He saavat kaiken valmiiksi ajoissa

Täsmälliset ihmiset pysyvät hyvin aikataulussa, koska tietävät, että viime hetkeen töiden jättäminen tuo vain ylimääräistä stressiä. Heille on tavanomaista pakata laukkunsa ja valita vaatteensa seuraavaa päivää varten jo edellisenä iltana. He tietävät, että silloin aamusta voi nauttia kiireettömästi, eikä se ala kiukkuisesti hukassa olevia tavaroita etsien.

6. He menevät ajoissa nukkumaan

Yleensä myöhään valvovat toimivat niin, koska viimeistelevät viime minuuteille saakka päivän tehtäviään. Luonnollisesti täsmälliset ihmiset pääsevätkin nauttimaan pidemmistä unista aiemmin. He osaavat arvostaa sitä oloa, kun takana on hyvin nukutut yöunet ja olo on reipas ja energinen uutta päivää varten.

7. He ovat aamuihmisiä

Täsmälliset ihmiset eivät juuri koskaan torkuta aamuisin, vaan nousevat ylös aina kellonsoiton ensisävelillä. Heille se ei myöskään ole vaikeaa – ovathan he menneet nukkumaan ajoissa.

9:30

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja