Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

7.7. Maukasta paprikaa

Lescó eli unkarilainen höystö
Lescó eli unkarilainen höystöMTV
Julkaistu 07.07.2005 01:00(Päivitetty 07.07.2005 10:35)

Lecsó eli unkarilainen höystö

  • 6 paprikaa
  • 4 sipulia
  • 6 tomaattia
  • 300 g mausteista makkaraa tai salamia
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 3 rkl unkarilaista paprikatahnaa tai tomaattipyreetä
  • ½ dl possun ihraa tai öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • cayennepippuria

Kuori ja puhdista kasvikset ja leikkaa suurehkoiksi suikaleiksi. Kuumenna pannulla ihraa tai öljyä ja paista ensin sipulisuikaleita muutama minuutti, lisää sitten paprikat ja viimeisenä tomaatit. Kun neste alkaa haihtua, mausta paprikajauheella, cayennepippurilla, mustapippurilla ja paprikatahnalla.

Paprikatahnan voit korvata myös tomaattipyrellä.Leikkaa makkara viipaleiksi. Tähän käy mausteinen grillimakkara, bratwurst tai vaikka voimakas salami.Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää makkarat ja hauduta vielä tovi.Ruokaisuuden lisäämiseksi voit rikkoa muutaman kananmunan lecsón joukkoon niin, että se muuttuu kypsyessään rihmamaiseksi.Tarjoa lecsó vaalean leivän kanssa tai kastikkeena vaikka pastalle.

Sienillä täytetyt paprikat
Sienillä täytetyt paprikatMTV

Sienillä täytetyt paprikat

  • 4 paprikaa
  • 200 g sieniä
  • 2 sipulia
  • 1 prk smetanaa
  • 1 kananmuna
  • persiljaa
  • suolaa
  • pippuria
  • juustoraastetta
  • öljyä

Halkaise paprika ja koverra se sisältä tyhjäksi niin, että kanta jää kuitenkin kiinni puolikkaaseen. Leikkaa sienet ja sipuli pienehköiksi paloiksi ja paista niitä kevyesti. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljahakkeella. Sekoita freesattu hake smetanan ja kananmunan kanssa ja lisää mukaan juustoraastetta.

Tarkista täytteen maku ennen paprikoiden täyttämistä.Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Grillaa paprikat vain yhdeltä puolelta ja pidä grillin kantta koko ajan kiinni. Jos grillissä on parilataso, voit myös aloittaa grillauksen paprikan avonaiselta puolelta ja kääntää ne juuri kun täyte alkaa pehmetä ja valua pannulle. Tarjoa paprikan lisäkkeeksi raikasta salaattia.

Reseptit: Sami Garam

Lisää aiheesta:

Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä