Lecsó eli unkarilainen höystö
- 6 paprikaa
- 4 sipulia
- 6 tomaattia
- 300 g mausteista makkaraa tai salamia
- 2 rkl paprikajauhetta
- 3 rkl unkarilaista paprikatahnaa tai tomaattipyreetä
- ½ dl possun ihraa tai öljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- cayennepippuria
Kuori ja puhdista kasvikset ja leikkaa suurehkoiksi suikaleiksi. Kuumenna pannulla ihraa tai öljyä ja paista ensin sipulisuikaleita muutama minuutti, lisää sitten paprikat ja viimeisenä tomaatit. Kun neste alkaa haihtua, mausta paprikajauheella, cayennepippurilla, mustapippurilla ja paprikatahnalla.
Paprikatahnan voit korvata myös tomaattipyrellä.Leikkaa makkara viipaleiksi. Tähän käy mausteinen grillimakkara, bratwurst tai vaikka voimakas salami.Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää makkarat ja hauduta vielä tovi.Ruokaisuuden lisäämiseksi voit rikkoa muutaman kananmunan lecsón joukkoon niin, että se muuttuu kypsyessään rihmamaiseksi.Tarjoa lecsó vaalean leivän kanssa tai kastikkeena vaikka pastalle.

