7.7. Maukasta paprikaa

Lecsó eli unkarilainen höystö

  • 6 paprikaa
  • 4 sipulia
  • 6 tomaattia
  • 300 g mausteista makkaraa tai salamia
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 3 rkl unkarilaista paprikatahnaa tai tomaattipyreetä
  • ½ dl possun ihraa tai öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • cayennepippuria

Kuori ja puhdista kasvikset ja leikkaa suurehkoiksi suikaleiksi. Kuumenna pannulla ihraa tai öljyä ja paista ensin sipulisuikaleita muutama minuutti, lisää sitten paprikat ja viimeisenä tomaatit. Kun neste alkaa haihtua, mausta paprikajauheella, cayennepippurilla, mustapippurilla ja paprikatahnalla.

Paprikatahnan voit korvata myös tomaattipyrellä.Leikkaa makkara viipaleiksi. Tähän käy mausteinen grillimakkara, bratwurst tai vaikka voimakas salami.Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää makkarat ja hauduta vielä tovi.Ruokaisuuden lisäämiseksi voit rikkoa muutaman kananmunan lecsón joukkoon niin, että se muuttuu kypsyessään rihmamaiseksi.Tarjoa lecsó vaalean leivän kanssa tai kastikkeena vaikka pastalle.

Sienillä täytetyt paprikat

  • 4 paprikaa
  • 200 g sieniä
  • 2 sipulia
  • 1 prk smetanaa
  • 1 kananmuna
  • persiljaa
  • suolaa
  • pippuria
  • juustoraastetta
  • öljyä

Halkaise paprika ja koverra se sisältä tyhjäksi niin, että kanta jää kuitenkin kiinni puolikkaaseen. Leikkaa sienet ja sipuli pienehköiksi paloiksi ja paista niitä kevyesti. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljahakkeella. Sekoita freesattu hake smetanan ja kananmunan kanssa ja lisää mukaan juustoraastetta.

Tarkista täytteen maku ennen paprikoiden täyttämistä.Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Grillaa paprikat vain yhdeltä puolelta ja pidä grillin kantta koko ajan kiinni. Jos grillissä on parilataso, voit myös aloittaa grillauksen paprikan avonaiselta puolelta ja kääntää ne juuri kun täyte alkaa pehmetä ja valua pannulle. Tarjoa paprikan lisäkkeeksi raikasta salaattia.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat