7–0 turpaan – HPK:n Matias Lehtoselta jykevä puheenvuoro, miksei pyydä anteeksi

Lehdistötilaisuus: SaiPa - HPK 3:30
Kuuntele lehdistötilaisuuden tiukka paalutus: HPK-päävalmentaja Matias Lehtonen perustelee, miksei pyydä joukkueensa murskatappiota anteeksi.

HPK:n päävalmentaja Matias Lehtonen perusteli painavin sanoin, miksei pyydä anteeksi, kun sarjajumbo SaiPa rökitti hämeenlinnalaiset jääkiekon SM-liigassa 7–0.

Sarjassa viimeistä edelliseksi jäävällä Hämeenlinnan Pallokerholla ei ollut lauantaina jakoja niin sanotussa jumbofinaalissa Lappeenrannassa. Lehtonen ei lähtenyt selittelemään joukkueensa kolmannen perättäistappion jälkeen.

– SaiPa oli tänään paikan päällä, pelipäällä ja halusi voittaa tuon ottelun. En tiedä, missä me olimme. Emme olleet ainakaan täällä läsnä paikalla. Olimme huonoja, haluttomia ja vähän saamattomiakin tänään, Lehtonen kommentoi.

– On hyvä, että silloin kun olet huono, saat sen, mitä ansaitset. Tänään me saimme sen, mitä ansaitsimme. Se löi aika hyvin naamalle, ja se oli ihan oikeutettua – niin SaiPan hyvyyttä kuin meidän huonouttamme.

Lehtonen jakoi kiitokset HPK:n kannattajaryhmälle, joka "jaksoi kannustaa loppuun asti". Sitten hän jatkoi tiukalla tekstillä.

– Tässä vaiheessa varmaan kuuluisi pyytää anteeksi heiltä omaa suoritusta, mutta minä en sitä tee. Tämä yhteiskunta on kasvattanut meidät siihen, että täällä anteeksipyytelemällä saa kaikki asiat tekemättömiksi ja kaikesta selviää aina kun vain pyytää anteeksi. Tämä ei ole kuitenkaan mikään anteeksipyynnön paikka, vaan me tarvitsemme tekoja, jotta voimme joku päivä olla parempia kuin tällä hetkellä olemme, Lehtonen paalutti.

– Se antaa meille aika pitkäksi aikaa motivaatiota, että me tulemme tästä kuopasta, jonka me olemme itsellemme kaivaneet. Meillä on siihen askelmerkit. Se ei anteeksipyytelemällä sieltä tule, vaan pitää kääriä hihat. Se on se meidän ratkaisumme, ja me jatkamme sitä työtä.

HPK on hävinnyt viimeisistä kahdeksasta pelistään peräti seitsemän. Se pelaa tiistaina runkosarjan päätöspelinsä Tampereella sarjakärki Tapparan vieraana, kun taas SaiPa matkaa tuolloin Lahteen Pelicansin vieraaksi.

Kuuntele Lehtosen ja SaiPan päävalmentajan Ville Hämäläisen puheet ylälaidan videolta.

Alta näet SaiPan tarjoaman 7–0-löylytyksen maalit.

Maalikooste: SaiPa - HPK 5:16
7–0 taululle – näillä maaleilla SaiPa murjoi HPK:n.

Lue myös:

    Uusimmat