69 prosenttia aikoo käyttää kotitalousvähennystä

Näin Studio55-sivuilla vastattiin kyselyyn kotitalousvähennyksestä.

69 prosenttia vastanneista aikoi käyttää kotitalousvähennystä.

–Vanhassa talossa riittää remontoitavaa, joten vähennys tulee tarpeeseen. Voisi ehkä teettää suursiivouksenkin, siitä olisi apua selkävaivaiselle, nimimerkki Nea perusteli.

Moni olikin jo hyödyntänyt kotonaan etenkin siivouspalveluja. Tärkeänä syynä siihen oli saada itselleen lisää vapaa-aikaa.

–Olen jo kolmisen vuotta käyttänyt siivouspalvelua, ja korotus mahdollistaa myös remonttitöiden teettämisen. Olemme yrittäjäperhe, ja näin saamme itsellemmekin vapaa-aikaa, elämästä nauttija iloitsi.

Myös remonttiapua kipeävästi tarvitsevia oli useita.

–Kotini kaipaa pintaremonttia sen oltua alkuperäisessä kunnossaan 30 vuotta, ja vähennys auttaisi rahallisesti kunnostusta, Ashley totesi.

Kotitalousvähennyksen määrän nostosta on apua ainakin nimimerkki Pihalle.

–Olemme remontoineet vanhaa omakotitaloa neljän vuoden ajan. Harmi kun aiemmat vähennykset ovat olleet niin pienet, että ne ovat joka vuosi ylittäneet edun rajat.

Heillä, jotka vastasivat kyselyyn, että kotitalousvähennyksen käyttö ei ole tulevaisuudessa suunnitelmissa, oli vastaukseensa suurimpana syynä rahanpuute. Sama asia on noussut esille myös Studio55-jäsenten kirjoituksissa sivustomme keskustelupalstalla. Nimimerkki Pinnis harmitteli kyseistä epäkohtaa kyselyvastauksessaan.

–Monesti näitä palveluja tarvitsisivat juuri vanhukset ja sairaat, joilla kuitenkin harvoin on mahdollisuus hyödyntää niitä, koska palveluista syntyvät kustannukset korvataan vasta viiveellä – mikä verotuksen kohdalla merkitsee usein jopa reilua vuotta. Tämä sudenkuoppa hyödyttää merkittävästi enemmän niitä, joilla muutenkin tulojensa ja varallisuutensa ansiosta olisi paremmat mahdollisuudet käyttää laissa määriteltyjä palveluja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja