68-vuotias nainen hämmästyttää vartalollaan – luopui sokerista, mutta ei herkuttelusta

The Daily Mail kertoo Carolyn Hartzista, jolla todettiin diabeteksen esiaste 41-vuotiaana. Nyt hän on julkaissut oman jälkiruokakirjansa ja näyttää, että 68-vuotiaanakin voi olla bikinikunnossa herkuttelusta huolimatta.

Australialainen Carolyn Hartz oli 41-vuotias ja syönyt vuosia suuria määriä sokeria ja karkkeja, kun hänellä todettiin diabeteksen esiaste. Nyt 68-vuotiaana kolmen lapsen äiti on julkaissut kirjan sokerittomasta leipomisesta, harrastaa koripalloa ja näyttää upealta bikineissään – herkuttelusta huolimatta.

Hartz kertoo upean vartalonsa salaisuudeksi 27 vuoden kohtuullisuuden: vain vähän sokeria ja jauhoja. Samasta teemasta kertoo myös hänen kirjansa Sugar Free Baking.

– Olin koukussa sokeriin, mutta en tajunnut sitä – tiesin vain, että rakastin sokeria, Hartz kertoo Australian Daily Mailille.

– Minulle oli tavallista syödä puolikas juustokakku aamiaiseksi ja paketillinen keksejä iltapäivällä.

Pelko sai luopumaan sokerista

Huimauksesta kärsimisen ja diabeteksen esiasteen toteamisen jälkeen Hartz tajusi, että hänen oli muutettava elintapojaan.

– Pelästyin uutisia. En halunnut olla sairas, sillä en koskaan ole ollut sairas. Olen urheillut koko ikäni, ja koripallonkin aloitin vasta 45-vuotiaana – olen aina pystynyt tekemään mitä ikänä haluankaan, enkä halunnut sen päättyvän.

"Et usko, kuinka vanha tämä nainen on, ja hänen salaisuutensa sisältää kakkujen syömistä."

Jos Twitter-upotus ei näy, katso se täältä

Hartz jätti sokerin kokonaan vuodeksi.

– Pelko on hieno asia. Se sai minut hylkäämän sokerin vuodeksi - kaikesta, hän sanoo.

– Näytin upealta, mutta kaipasin ajoittain karkeista tai viinistä nautiskelua.

Hartz päätyi gastroenterologin vastaanotolle, joka opetti hänelle kohtuullisuuden taidon. Samaan aikaan hänellä todettiin myös keliakia.

Xylitol innoitti leivontakirjan tekoon

Hartz löysi meille suomalaisille tutun makeutusaine Xylitolin, ja päätti luoda valikoiman jälkiruokareseptejä, jotka olisivat aidosti sokerittomia ja jauhottomia.

– Moni gluteiiniton ruoka on täynnä sokeria. Jauhon korvikkeet, kuten riisi- ja tärkkelysjauhot, ovat kovin mauttomia, joten tuotteisiin lisätään paljon sokeria.

Hartzin kirja sisältääkin laajan valikoiman reseptejä suklaakakuista vaniljarahkaan. Kaikki ovat 100 prosenttisesti sokerittomia, mutta silti Hartzin mukaan maukkaita.

– Takaan, että voin tehdä kenelle tahansa kakun eivätkä he huomaa sitä sokerittomaksi – Xylitol maistuu aivan sokerilta ilman mitään jälkimakua.

Hartzin mukaan ihmiset ihmettelevät enemmänkin hänen asennettaan kuin ikäänsä.

– Ihmiset yllättyvät ulkonäköni lisäksi kaikesta energiastani. Olen 68-vuotias ja pelaan koripalloa lastenlasteni kanssa. Rakastan olla aktiivinen, hän sanoo.

– Tykkään olla juuri tämän ikäinen. Ainoa ongelma on se, kuinka paljon minulla on enää vuosia jäljellä tehdä kaikkea sitä mitä haluan.


Lue myös:

    Uusimmat