64-vuotiaan miehen epäillään myyneen murha-aseen saksalaispoliitikon murhan tunnustaneelle – poliisi teki tänään kaksi uutta pidätystä Kasselin henkirikostutkinnassa

Saksan poliisi on tehnyt kaksi uutta pidätystä liittyen maahanmuuttajamyönteisen saksalaispoliitikon murhaan, liittovaltion syyttäjät kertoivat torstaina.

Kasselin maaherra Walter Lübcke löytyi kesäkuun alussa kodistaan päähän ammuttuna.

Nyt pidätetyn 64-vuotiaan miehen epäillään myyneen murha-aseeksi epäillyn käsiaseen murhaajalle vuonna 2016. Toisen pidätetyn, 43-vuotiaan miehen uskotaan järjestäneen yhteyden myyjän ja murhamiehen välille.

Verityöstä on jo aiemmin pidätetty 45-vuotias mies, jolla on taustaa uusnatsi- ja äärioikeistopiireistä. Mies on tunnustanut teon, maan sisäministeri Horst Seehofer kertoi keskiviikkona.

Seehoferin mukaan mies on kuulusteluissa kertonut toimineensa yksin. Tästä huolimatta poliisi jatkoi tunnustuksen jälkeen selvityksiään siitä, liittyykö tapaukseen muita ihmisiä.

Myyjä tiesi murhamiehen ääritaustasta

Syyttäjänvirasto kertoi tiedotteessa, että nyt pidätettyjä miehiä epäillään avunannosta murhaan. Viraston edustaja kertoi torstaina tiedotusvälineille, että heidän uskotaan tienneen murhasta epäillyn äärinäkemyksistä.

Syyttäjänvirasto olettaa miesten pitäneen mahdollisena, että ostaja käyttäisi asetta poliittiseen murhaan myöhempänä aikana. Viraston edustajan mukaan ei ole kuitenkaan mitään merkkiä siitä, että miehet olisivat tienneet, että epäilty aikoo murhata juuri Lübcken.

Poliitikko Lübcke oli muun muassa puolustanut äänekkäästi liittokansleri Angela Merkelin päätöstä toivottaa pakolaiset tervetulleeksi Saksaan. Hän sai tämän vuoksi äärioikeiston vihat ylleen vuonna 2015.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja