60-vuotissyntymäpäiväänsä juhlivalle Markus Selinille myönnettiin elokuva-alan kultainen ansiomerkki

6:42
Markus Selin kommentoi Finnkino-kiistaa Huomenta Suomessa

Elokuva-alan kultainen ansiomerkki myönnetty aiemmin muun Toivo Särkälle ja Risto Orkolle

Suomen Filmikamari ry myönsi torstaina elokuvatuottaja Markus Selinille elokuva-alan kultaisen ansiomerkin.

Ansiomerkki myönnettiin Markus Selinille hänen merkittävistä ansioistaan suomalaisen elokuva-alan edistämisessä. Ansiomerkki luovutettiin tuottajalle Helsingissä Solar Filmsin ja Don Filmsin Se mieletön remppa -elokuvan ensi-illan ja Solar Filmsin 25-vuotisjuhlan yhteydessä.

Selin on ollut tuottamassa 64 pitkää elokuvaa suomalaisiin elokuvateattereihin. Elokuvilla on ollut yli 8,7 miljoonaa katsojaa ja ne ovat tuottaneet lipputuloja 77 miljoonaa euroa.

Elokuva-alan kultaista ansiomerkkiä on jaettu vuodesta 1951 lähtien. Selinille myönnetty ansiomerkki on järjestyksessään 58. Ensimmäisten myönnettyjen ansiomerkkien saajia olivat muun muassa T. J. Särkkä, Risto Orko ja Väinö Mäkelä.

Ansiomerkin luovuttamisesta päättää vuonna 1923 perustetun Suomen Filmikamari ry:n hallitus.

Alan hopeinen ansiomerkki Selinille myönnettiin vuonna 2013. Samainen ansiomerkki on myönnetty myös hänen isoisälleen Akseli Selinille, isälleen Raimo Selinille ja sekä veljelleen Akke Selinille.

Selinillaä oli monta syytä juhlaan, sillä juhli torstai-iltana jo ennakkoon myös 60-vuotissyntymäpäiväänsä, vaikka varsinainen päivä on vasta 16. maaliskuuta.

– Juhlitaan nyt tänään pois. Tästä tulee toivottavasti hieno päivä, Selin tunnelmoi punaisella matolla MTV Uutisten haaastattelussa Se mieletön remppa -elokuvan kutsuvierasensi-illassa ennen palkitsemistaan.

– Tämä on rotan vuosi ja olen kiinalaisen horoskoopin mukaan rotta, eli eikös tämä ole hyvä vuosi juhlia?

Elokuvan remonttiteema ei ole Selinille itselleen erityisen tuttu.

– Mä en osaa tehdä mitään remppaa! Antaa niiden tehdä, jotka osaa, hän ilmoitti.

– En ole koskaan ottanut vasaraa käteen, koska siitä ei tule mitään. Olen varmaan lapsena joskus lyönyt peukaloon, tuottaja nauroi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja