60-vuotias italialaisnainen valmisti täytettyjä oliiveja aivoleikkauksen aikana

Italialaisnainen valmisti oliiviherkkuja samalla, kun lääkärit operoivat hänen aivojaan.

60-vuotias italialaisnainen valmisti kymmenittäin herkullisia täytettyjä oliiveja hänelle suoritetun aivoleikkauksen aikana, kertoo New York Post. Tarkoituksena oli vähentää leikkauksen mahdollisia riskejä.

Samalla, kun lääkärit poistivat aivokasvaimen naisen aivojen vasemmasta ohimolohkosta, potilas valmisti 90 leivitettyä ja friteerattua oliivia leikkaussaliin kehitellyssä keittiössä, uutisoi BBC.

Leikkaus sujui hyvin, potilas ehti tehdä 90 oliivia tunnissa

Leikkauksen Riunitin sairaalassa suorittaneen neurokirurgi Roberto Trignanin mukaan potilaan oli tärkeää suorittaa jotain tuttua puuhaa leikkauksen aikana aivojen toimintojen, kuten puheen ja muistin, suojelemiseksi.

– Hänen tapauksessaan tarvitsimme nopeita käden liikkeitä, Trignani kertoi italialaiselle Ansa-uutistoimistolle.

Trignanin mukaan naisen ruoanvalmistus mahdollisti potilaan tarkkailun reaaliaikaisesti leikkauksen aikana ja toimenpiteiden kohdistamisen oikein. Lääkäri paljasti leikkauksen sujuneen oikein hyvin. Tunnin aikana potilas valmisti 90 lihatäytteistä ja levitettyä oliivia. Trignani on suorittanut vastaavan leikkauksen yli 60 potilaalle.

Ei olekaan poikkeuksellista, että potilas on hereillä aivoleikkauksen aikana. Aiemmin olemme kertoneet muista vastaavista tapauksista. Esimerkiksi vuonna 2018 19-vuotias Kira lauloi aivoleikkauksensa aikana. Aiemmin tänä vuonna puolestaan kerrottiin potilaasta, joka soitti leikkauksen aikana viulua. Myös Suomessa on tehty joitain kymmeniä aivoleikkauksia potilaan ollessa hereillä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat