Mainos

60-vuotias afgaanimies meni naimisiin 6-vuotiaan kanssa – Tyttö toistaa: "Pelkään tätä miestä"

Afganistanissa on pidätetty 60-vuotias saarnamies, joka oli mennyt naimisiin 6-vuotiaan tytön kanssa.

Mies pidätettiin Ghorin maakunnassa maan keskiosassa. Miehen mukaan tytön vanhemmat olivat luovuttaneet tytön hänelle uskonnollisena lahjana.

Tytön perheen mukaan tyttö kuitenkin kaapattiin perheeltä läntisessä Heratin provinssissa, joka sijaitsee Iranin rajalla.

Paikallisten viranomaisten mukaan tyttö ei puhu heille, mutta hän toistaa vain yhtä asiaa: "Minä pelkään tätä miestä." Tyttö on tällä hetkellä turvakodissa Ghorissa ja hänen vanhempansa ovat matkalla noutamaan tätä.

Lapsiavioliitosta epäilty saarnamies on pidätetty ja tapausta tutkitaan.

Laillinen ikäraja 16 vuotta

Vain muutama päivä ennen saarnamiehen pidätystä Afganistanissa sattui maata kuohuttanut teinitytön kuolema. 14-vuotias, raskaana ollut tyttö poltettiin kuoliaaksi Ghorin alueella. Poltetun tytön sukulaiset väittävät, että tyttö teki polttoitsemurhan.

Afganistanilainen ihmisoikeuksien asiantuntija Sima Samar arvioi, että  joillain alueilla perheet yrittävät päästä nuorista tyttäristään eroon naittamalle heidät hyvin nuorina. Syynä lapsiavioliittojen on maan huono turvallisuustilanne ja perheiden köyhyys, Samar arvioi.

Afganistanissa laillinen ikäraja tyttöjen avioliiton solmimiselle on 16 vuotta. Kuitenkin suuri osa naisista menee naimisiin tätä nuorempana. Pelastakaa Lapset -järjestön mukaan alle 50-vuotiaista afgaaninaisista 15 prosenttia on mennyt naimisiin ennen kuin he ovat täyttäneet 15 vuotta. Samasta ikäluokasta miltei puolet on mennyt naimisiin alle 18-vuotiaana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.