63-vuotias pappi meni naimisiin 12-vuotiaan lapsen kanssa – häävideot herättävät raivoa Ghanassa

Ghanalaiset ovat järkyttyneitä 63-vuotiaan papin ja 12-vuotiaan tytön avioliitosta.

Lauantaina 63-vuotias paikallisyhteisön ylipappi Nuumo Borketey Laweh Tsuru XXXIII avioitui 12-vuotiaan tytön kanssa, mikä on herättänyt järkytystä ja raivoa ghanalaisten keskuudessa. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Ghanassa laillinen ikäraja avioliitolle on 18 vuotta. Lapsiavioliitot ovat vähentyneet maassa, mutta niitä tapahtuu yhä.

Kansainvälisen lapsiavioliittoja ehkäisevän Girls Not Brides -järjestön mukaan Ghanassa 19 prosenttia lapsista avioituu ennen 18 vuoden ikää, ja 5 prosenttia ennen 15 vuoden ikää.

Lapselle annettiin seksiin viittaavia ohjeita

BBC:n mukaan lauantaina järjestetystä ylellisestä hääseremoniasta julkaistiin useita videoita ja kuvia sosiaaliseen mediaan.

Videoilla kuuluu, kuinka paikalliseen yhteisöön kuuluvat häävieraat kehottavat lasta "pukeutumaan kiusoittelevasti aviomiestään varten", käyttämään hajuvettä lisätäkseen seksuaalista vetovoimaansa, ja valmistautumaan "vaimon velvollisuuksiin".

Pappi ja tyttö kuuluvat molemmat Nungua -nimiseen yhteisöön. Yhteisön johtajat sanovat, etteivät ihmiset ymmärrä heidän perinteitään.

Avioliittoa väitettiin pelkästään seremonialliseksi, mutta videoilla kuullut asiat eivät puhu sen puolesta. Se on herättänyt raivoa ghanalaisten keskuudessa.

Yhteisön johtaja Nii Bortey Kofi Frankwa II sanoi, että tytön valmistelu papin vaimoksi aloitettiin jo kuusi vuotta sitten, mutta se ei ole haitannut hänen koulunkäyntiään.

Paikallismedioiden mukaan tyttöä odottaa myös toinen seremonia, jossa häntä valmistellaan "tehtäväänsä ylipapin vaimona". Seremoniassa häntä valmistellaan aviollisiin tehtäviin, kuten lapsen saamiseen.

Ghanan viranomaiset eivät ole kommentoineet kohua herättänyttä lapsiavioliittoa.

Lue myös:

    Uusimmat