Mainos

6-vuotiaan Aleshan tutkinnassa uusi käänne: Harrastiko isän tyttöystävä seksiä 16-vuotiaan kanssa ja lavasti teinin murhaajaksi sperman avulla?

Skotlantilaisen Isle of Buten asukkaiden turvallisena pitämässä kylässä Rothesayssa kuusivuotias löytyi metsiköstä hylätyn hotellin läheltä raiskattuna ja murhattuna heinäkuussa 2019. Tekijänä on pidetty 16-vuotiasta poikaa, joka syyttää murhasta tytön isän tyttöystävää.

Alesha MacPhail katsoi Pipsa possu -dvd:tä ennen kuin hänen isänsä peitteli hänet nukkumaan.

Kuusivuotias tyttö oli tullut kesälomalle kolmeksi viikoksi isän ja isovanhempien luokse muutamaa päivää aiemmin.

Isä Robert MacPhail näki Aleshan tytön herätessä vielä kymmenen ja yhdentoista välillä, mutta seuraavana aamuna isovanhemmat herättivät hänet aamukuudelta ja kertoivat tytön kadonneen.

Tytön löytämiseksi aloitettiin laajat etsinnät paikallisten voimin. Hänet löydettiin muutaman tunnin päästä kuolleena metsiköstä hylätyn hotellin luota.

Tutkinnan mukaan lapsi oli raiskattu ja murhattu.

Epäilty oli tuttu huumekaupoista

Epäilyt kohdistuivat 16-vuotiaaseen poikaan, joka oli ostanut lapsen isältä aiemmin kannabista.

Isä ja hänen tyttöystävänsä ovat kertoneet myyneensä pilveä lähinnä rahoittaakseen omaa poltteluaan. Huumekaupoista oli sovittu messengerissä ja vaihto tehty läheisellä bussipysäkillä.

Teinipojan kanssa oli tullut kuitenkin riitaa jo kuukausia ennen Aleshan kuolemaa. Poika oli velkaa kymmenen puntaa ja sanoi kannabiksen olevan huonolaatuista. 

MacPhail lopetti kannabiksen myymisen teinipojalle pojan äidin pyynnöstä. Epäilty oli kuitenkin käynyt ostamassa pilveä yönä, jona Alesha katosi.

Vetoaa erityiseen puolustukseen

Tyttöystävä Toni McLahlan oli saanut epäillyltä teinipojalta myös Facebook-puhelun ja viestejä, ja kertonut aamulla, että tyttö on kateissa. Poika oli vastannut toivovansa, ettei tyttö ole kulkenut liian kauas. 

16-vuotias on vedonnut Skotlannin laissa tunnettuun erityispuolustukseen, jonka voi esittää viimeistään 10 päivää ennen oikeudenkäyntiä. Erityiseksi puolustukseksi kelpaavat asiat kuten alibi, mielenterveysongelmat tai itsepuolustus.

Poika on antanut lausunnon, että murhaaja olisi tytön isän tyttöystävä Toni McLahlan.

Epäillyn mukaan tyttöystävä olisi harrastanut seksiä 16-vuotiaan kanssa, ottanut kondomin talteen ja murhattuaan tytön käyttänyt sitä epäillyn DNA:n istuttamiseen.

Tyttöystävä kieltää murhan

McLahlan on kieltänyt syytökset ja kertonut rakastaneensa Alesha-tyttöä valtavasti. 

Myös tytön isä on kuvaillut, että McLahlanin suhde tyttäreen oli ollut kummankin puolelta rakastava.

Pariskunnan kotona on kuitenkin tapahtunut myös rajuksi yltynyt välikohtaus, jolloin tyttöystävä oli joutunut soittamaan poliisit paikalle, mistä isä oli saanut pahoinpitelysyytteen.

McLahlan on kieltänyt olleensa kateellinen huomiosta Alesha-tytölle. 

Hän kieltää myös sanoneensa ystävälleen, että olisi parempi jos tyttö olisi kuollut. 

Epäillyn äiti kutsui poliisin​​​​​​​

Rikoskonstaapeli Gavin McKellar on kertonut oikeudessa menneensä 16-vuotiaan pojan talolle aikaisin samana aamuna, jona Alesha oli löydetty kuolleena. Pojan äiti oli soittanut Rothesayn poliisiasemalle.

Äiti näytti konstaapelille materiaalia kodin valvontakameroista.

Konstaapeli kuulusteli poikaa, joka vaikutti itsevarmalta, yhteistyöhaluiselta ja pyysi äitiään poistumaan huoneesta kuulustelun ajaksi.

Kuulustelussa poika kertoi lähteneensä aamuyön tunteina talostaan ostamaan kannabista. Hän kertoi polttaneensa sen paluumatkalla kotiinsa ja menneensä suihkuun. Poika kertoi olleensa hyvin pilvessä.

16-vuotias kieltää kaapanneensa, raiskanneensa ja murhanneensa Alesha-tytön.

Oikeudenkäynti jatkuu edelleen Glasgown korkeimmassa oikeudessa.

Lähteet: BBC, Sky News

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja