6 konstia – säästä rahaa ja karsi turhat kalorit

Terveellisempi viikko syntyy suunnittelusta, valmistelusta, vihreistä valinnoista, paremmista välipaloista, itse tehdystä ruoasta ja paremmista valinnoista.

1. Suunnittele viikon ruokalista: Tee jo sunnuntaisin seuraavalle viikolle ruokalista – ja lyö suunnitelma lukkoon. Älä sorru epäterveellisiin valintoihin ruokakaupassa, äläkä hamstraa mitään hetken mielijohteesta.

2. Valmistele tunnin verran: Sinun ei tarvitse tehdä koko viikon ruokia kerralla, mutta jos käytät tunnin ajastasi viikonloppuna siihen, että peset ja pilkot vihannekset valmiiksi kylmiin jääkaapissa pidettäviin vesiastioihin ja teet vaikkapa kastikkeet, säästät aikaa viikolta! Kun tulet kiireisen työpäivän jälkeen kotiin nälissäsi, ruoka valmistuu nopsasti.

3. Lisää vihanneksia aterioihin: Puolet lautasesta kasviksia! Voit valmistella jo viikonloppuna ja napsia kauppakärryyn koko viikon vihreät valinnat. Pidä yrttejä ruukussa ja salaattia saatavilla. Näin tulet ahtaneeksi vähemmän hiilihydraatteja, ja saat enemmän kuitua ja monipuolisesti ravintoaineita jaksamiseen sekä hyvinvointiin.

4. Syö oikeanlaisia välipaloja: Kun maha alkaa kurnia, kiusaus sortua kalliisiin ja epäterveellisiin houkutuksiin kasvaa. Tee siis valmiiksi terveellisempiä eväitä, kuten valmiiksi pilkottuja hedelmiä ja pidä niitä jääkaapissa tai töissä mukana. Varaa siemensekoituksia, pähkinöitä ja terveellisiä, ravintorikkaita naposteltavia pienissä annospussukoissa käsilaukkuun.

5. Tee enemmän: Kun tuot itse tekemäsi lounaan töihin, säästät rahaa ja mitä todennäköisemmin myös vähennät tyhjiä kilokaloreita päivittäisestä saannistasi. Säästä aikaa tekemällä isompia eriä ruokaa iltaisin perheelle, ja ota loput mukaasi seuraavana päivänä töihin.

6. Tee helppoja vaihdoksia: Fiksut valinnat säästävät sinut ylimääräisiltä kaloreilta. Vaihda valkoinen leipä täysjyväversioon tai laita salaatin päälle viinietikkaa runsaskalorisen salaatinkastikkeen sijaan.

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

GoGreeniltä:

Lue myös:

    Uusimmat