Mainos

500 000 euron joukkorahoitus toteutui – Helsinki saa maailman ensimmäisen kelluvan merikylpylän

Katajanokalle Kauppatorin kupeeseen suunnitellun Allas-merikylpylän joukkorahoituskampanja on saavuttanut 500 000 euron tavoitteensa.

Helsinki Altaan hallituksen puheenjohtaja Raoul Grünstein on erittäin iloinen mies.

– Se on paljon rahaa ja kun se tulee kaupunkilaisilta, näyttää siltä, että helsinkiläiset uskovat hankkeeseen ja haluavat sen toteutuvan, hän sanoo selvästi innostuneena.

Hanke ylitti joukkorahoitustavoitteensa muutama tunti sitten. Luvat ovat myös kunnossa ja nyt alkaa rakennusmateriaalien tilaaminen.

– Nyt saamme tilattua kaikki rakennukset ja altaat ja silloin päästään uimaan tuossa touko-kesäkuun tienoilla. Tämä on ollut meidän suunnitelmamme. 500 000 euroa oli tärkeä osa tätä kokonaisrahoitusta, sanoo Grünstein.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 8,5 miljoonaa euroa.

– Muilta osin rahoitus koostuu sijoittajista, yrityksistä ja yhteistyöstä ja lainoista. Siellä on monen tyyppistä rahoitusratkaisua yhdessä isossa kokonaisuudessa, kertoo Grünstein.

Tähän mennessä hankkeeseen on osallistunut 231 sijoittajaa. Joukkorahoitus on auki vielä ensi viikon tiistaihin asti. Ympäri vuoden auki olevaan merikylpylään vaatii uusia innovaatioita, niistä vastaa suomalainen cleantech-alan yritykset.

– Kotimainen cleantech on tärkeä osa hanketta ja siihen liittyen meillä on merkittäviä suomalaisten yritysten kanssa yhteistyötä. Mutta niistä tiedotamme myöhemmin. Kelluvaa merikylpylää ei ole rakennettu aikaisemmin minnekään päin maapalloa, kertoo Grünstein.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.